Udíme a grilujeme
smokery a multifunkční grily
- 25 % z DMOC
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
349 Kč 262 Kč -25 %Ušetříte 87 Kč
Skladem
i
Poslední aktualizace skladu 12. 12. 2024 17:37
i: 40786 n: 27132362r: 12454Poškozená kniha i Poškození knihy
nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však
nebrání jejímu přečtení.Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit na našem e-shopu.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
349 Kč 209 KčUšetříte 140 Kč
Skladem
i: 40916 n: 27132362_Dr: 12454 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově vznikajících metod a technik přípravy pokrmů a s tím souvisejících kreativních receptů stojí v popředí popularity tohoto hobby možnost zpomalení po hektickém všedním dnu, příprava jídla na čerstvém vzduchu, společná setkávání s rodinou a přáteli a v neposlední řadě uspokojení prapůvodních instinktů spojených s ohněm a kouřem.
S rostoucí oblibou grilování se u nadšených příznivců tohoto koníčku automaticky dostávají do ohniska zájmu také speciální způsoby přípravy pokrmů, jako například barbecue.
Při barbecue se pokrmy připravují s využitím postupů založených na nižším žáru, které spočívají v udržování konstantních teplot v rozmezí 90 až 120 °C a při kterých se na ohni přímo spaluje dřevo. K takové přípravě se většinou používá multifunkční gril zvaný smoker, který nám umožňuje přímou kontrolu ohně, a tím i žáru a teplot v místě, kde se pokrmy grilují.
Touto knihou se vám dostává do ruky přehled různých typů multifunkčních grilů a udíren, pomůcek a příslušenství i tipů a triků k udržování požadované teploty, stejně jako obsáhlá část s recepty tak, abyste brzy i vy mohli jako pravý „pitmaster“ na své zahradě úspěšně prezentovat ohromující výsledky svého barbecue umění a nabídnout lahůdky, jako je klasické trhané vepřové se salátem coleslaw, sladká a kořeněná žebírka, BBQ volská líčka, cheeseburger s whisky BBQ omáčkou, sladká a pikantní žebra, hot wings, trhaný kuřecí burger, uzený losos, uzený bramborový salát či bylinkový chléb.
Must-have grilovací sezóny!
Sleva 25 % končí za:
Soubory ke stažení
Předmluva
ZÁKLADY
Průvodce smokery
Tipy na používání
RECEPTY
OMÁČKY, DIPY A RUBY
Základní BBQ rub
Asijský rub
Kávový rub
Uzená slaninová sůl
Vlastnoručně připravené chipotle a prášek z uzené papriky
BBQ omáčka s whisky
BBQ omáčka Guinness®
BBQ omáčka s kávou a chilli
Malinový kečup
Uzená salsa z manga
Sýrová chilli omáčka
Červená chimichurri
Pikantní kovbojské máslo s rajčatovým protlakem
Máslo s bílým vínem
PŘEDKRMY A FINGER FOOD
Kachní prsa s medovou glazurou a kandovanými vlašskými ořechy
Crostini s drůbežím salátem
Grilovaná rajská polévka s uzenou buvolí mozzarellou
Masové kuličky
Bruschetta s melounem, sýrem feta a mátovým dresinkem
Pimientos plněné klobásou s fenyklem
Antipasti z grilu
Zauzené carpaccio z červené řepy
HLAVNÍ CHODY
Klasické trhané vepřové se salátem coleslaw z grilu
Buckboard bacon (marinovaná slanina z krkovice)
Sweet & spicy ribs (sladká a kořeněná žebírka)
Speed ribs (rychlá žebírka)
Středomořská plněná pečeně
Vepřové steaky ve stylu St. Louis
Jamajský „jerk“ vepřový bůček s uzenou salsou z manga
Slaninová bomba s čedarem, višněmi a smaženou cibulkou
Porchetta
Hrubá klobása grilovaná v rybízové šťávě
Asijský glazovaný selečí bůček
Pork belly burnt ends v memphiském stylu
Pozpátku grilovaný steak ze „side fireboxu“
Brisket s BBQ omáčkou Guinness®
Reuben sendvič s brisketem
Plněná rolovaná pečeně z flank steaku
BBQ volská líčka
Trhané hovězí maso s BBQ omáčkou s kávou a chilli
Cheesburger na cedrovém prkénku s BBQ omáčkou s whisky
Choripan
Kuře na pivní plechovce s bílým vínem
Hot wings
Dip ze sýra s modrou plísní
Trhaný kuřecí burger
Jehněčí koruna s červenou chimichurri
RYBY
Zlaté makrely
Pstruh grilovaný na plátcích citronu
Uzený losos
Filet z mořského vlka s jablečno-hořčičnou zavařeninou
Bagel s trhaným lososem a medovo-hořčično-koprovou omáčkou
PŘÍLOHY A VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
Špičaté zelí na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní
Batátové noky na cedrovém prkénku
Coleslaw z grilu
Zelí na pivní plechovce
Uzený bramborový salát na rýnský způsob
Vajíčkový salát z horkého kouře
Sýr uzený studeným kouřem
Mac & cheese s garnáty
Ananas uzený 6 hodin
Vodní meloun na grilu
Bylinkový trhací chléb
Kukuřičný chléb z litinové pánve
DEZERTY
Crumble s jablky a pomeranči
Sladký opičí chléb
S’mores s banány a broskvemi
Pečená Aljaška s bobulovitým ovocem flambovaným ginem
Šneky s nugátem a višněmi z litinové pánve
Buchty se švestkovými povidly
Rejstřík
O autorovi
Poděkování
Tištěná kniha
Věk:
Datum vydání: 13.08.2021
Katalogové číslo: K509
ISBN: 978-80-271-3236-2
Formát / stran: 210×260, 160 stran
Edice:
Nakladatel: Grada
- 25 % z DMOC
i DMOC = Doporučená maloobchodní cena
Tištěná kniha
Datum vydání: 13.08.2021
Katalogové číslo: K509
ISBN: 978-80-271-3236-2
Formát / stran: 210×260, 160 stran
Edice:
Věk:
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Grada
Udíme a grilujeme
smokery a multifunkční grily
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
349 Kč 262 Kč -25 %Ušetříte 87 Kč
Skladem
i
Poslední aktualizace skladu 12. 12. 2024 17:37
i: 40786 n: 27132362r: 12454Poškozená kniha i Poškození knihy
nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však
nebrání jejímu přečtení.Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit na našem e-shopu.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
349 Kč 209 KčUšetříte 140 Kč
Skladem
i: 40916 n: 27132362_Dr: 12454 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově vznikajících metod a technik přípravy pokrmů a s tím souvisejících kreativních receptů stojí v popředí popularity tohoto hobby možnost zpomalení po hektickém všedním dnu, příprava jídla na čerstvém vzduchu, společná setkávání s rodinou a přáteli a v neposlední řadě uspokojení prapůvodních instinktů spojených s ohněm a kouřem.
S rostoucí oblibou grilování se u nadšených příznivců tohoto koníčku automaticky dostávají do ohniska zájmu také speciální způsoby přípravy pokrmů, jako například barbecue.
Při barbecue se pokrmy připravují s využitím postupů založených na nižším žáru, které spočívají v udržování konstantních teplot v rozmezí 90 až 120 °C a při kterých se na ohni přímo spaluje dřevo. K takové přípravě se většinou používá multifunkční gril zvaný smoker, který nám umožňuje přímou kontrolu ohně, a tím i žáru a teplot v místě, kde se pokrmy grilují.
Touto knihou se vám dostává do ruky přehled různých typů multifunkčních grilů a udíren, pomůcek a příslušenství i tipů a triků k udržování požadované teploty, stejně jako obsáhlá část s recepty tak, abyste brzy i vy mohli jako pravý „pitmaster“ na své zahradě úspěšně prezentovat ohromující výsledky svého barbecue umění a nabídnout lahůdky, jako je klasické trhané vepřové se salátem coleslaw, sladká a kořeněná žebírka, BBQ volská líčka, cheeseburger s whisky BBQ omáčkou, sladká a pikantní žebra, hot wings, trhaný kuřecí burger, uzený losos, uzený bramborový salát či bylinkový chléb.
Must-have grilovací sezóny!
Sleva 25 % končí za:
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Udíme a grilujeme
Předmluva
ZÁKLADY
Průvodce smokery
Tipy na používání
RECEPTY
OMÁČKY, DIPY A RUBY
Základní BBQ rub
Asijský rub
Kávový rub
Uzená slaninová sůl
Vlastnoručně připravené chipotle a prášek z uzené papriky
BBQ omáčka s whisky
BBQ omáčka Guinness®
BBQ omáčka s kávou a chilli
Malinový kečup
Uzená salsa z manga
Sýrová chilli omáčka
Červená chimichurri
Pikantní kovbojské máslo s rajčatovým protlakem
Máslo s bílým vínem
PŘEDKRMY A FINGER FOOD
Kachní prsa s medovou glazurou a kandovanými vlašskými ořechy
Crostini s drůbežím salátem
Grilovaná rajská polévka s uzenou buvolí mozzarellou
Masové kuličky
Bruschetta s melounem, sýrem feta a mátovým dresinkem
Pimientos plněné klobásou s fenyklem
Antipasti z grilu
Zauzené carpaccio z červené řepy
HLAVNÍ CHODY
Klasické trhané vepřové se salátem coleslaw z grilu
Buckboard bacon (marinovaná slanina z krkovice)
Sweet & spicy ribs (sladká a kořeněná žebírka)
Speed ribs (rychlá žebírka)
Středomořská plněná pečeně
Vepřové steaky ve stylu St. Louis
Jamajský „jerk“ vepřový bůček s uzenou salsou z manga
Slaninová bomba s čedarem, višněmi a smaženou cibulkou
Porchetta
Hrubá klobása grilovaná v rybízové šťávě
Asijský glazovaný selečí bůček
Pork belly burnt ends v memphiském stylu
Pozpátku grilovaný steak ze „side fireboxu“
Brisket s BBQ omáčkou Guinness®
Reuben sendvič s brisketem
Plněná rolovaná pečeně z flank steaku
BBQ volská líčka
Trhané hovězí maso s BBQ omáčkou s kávou a chilli
Cheesburger na cedrovém prkénku s BBQ omáčkou s whisky
Choripan
Kuře na pivní plechovce s bílým vínem
Hot wings
Dip ze sýra s modrou plísní
Trhaný kuřecí burger
Jehněčí koruna s červenou chimichurri
RYBY
Zlaté makrely
Pstruh grilovaný na plátcích citronu
Uzený losos
Filet z mořského vlka s jablečno-hořčičnou zavařeninou
Bagel s trhaným lososem a medovo-hořčično-koprovou omáčkou
PŘÍLOHY A VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
Špičaté zelí na cedrovém prkénku s krustou ze sýra s modrou plísní
Batátové noky na cedrovém prkénku
Coleslaw z grilu
Zelí na pivní plechovce
Uzený bramborový salát na rýnský způsob
Vajíčkový salát z horkého kouře
Sýr uzený studeným kouřem
Mac & cheese s garnáty
Ananas uzený 6 hodin
Vodní meloun na grilu
Bylinkový trhací chléb
Kukuřičný chléb z litinové pánve
DEZERTY
Crumble s jablky a pomeranči
Sladký opičí chléb
S’mores s banány a broskvemi
Pečená Aljaška s bobulovitým ovocem flambovaným ginem
Šneky s nugátem a višněmi z litinové pánve
Buchty se švestkovými povidly
Rejstřík
O autorovi
Poděkování