0 Ks
0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Zdravá výživa

2., přepracované vydání

Tištěná kniha
Brožovaná vazba
Titul doprodán
r: 6212
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

S návody a "zaručenýmii" tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Jak ale najít skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o svou fyzickou kondici? Buďte realističtí a zachovejte si splnitelná očekávání! Tímto směrem vás povede publikace zkušené dietní lékařky. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy vám pomohou převést zdravý způsob stravování do vašeho každodenního života.Knihu recenzovala prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Zdravá výživa

1/ Význam zdravé výživy pro aktivní život
2/ Česká pyramida zdravé výživy
Jak pracovat s pyramidou
Podle jakých kritérií byly potraviny řazeny do pyramidy?
3/ Bílkoviny ve výživě
Trojpoměr základních živin
Kolik je moc a kolik je málo?
4/ Tuky a cholesterol
Co jsou tuky?
K čemu potřebujeme tuky?
Jak vybírat tuky?
Cholesterol
5/ Sacharidy
Jednoduché sacharidy
Složité sacharidy
Oligosacharidy
Potřebné množství sacharidů
Diabetes a potraviny vhodné pro diabetiky
Intolerance mléčného cukru (laktózy)
6/ Vláknina
Rozpustná vláknina (pektiny)
Nerozpustná vláknina (celulóza a lignin)
Vláknina při redukci váhy
Vláknina z lékárny
7/ Glykemický index potravin
Co je vlastně glykemický index potravin?
Jak se glykemický index zjišťuje?
Jak využít glykemický index při hubnutí?
8/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Přehled vitaminů rozpustných ve vodě
Přehled vitaminů rozpustných v tucích
Minerální látky
Potřebujete doplňky stravy?
9/ Další možnosti preventivní výživy
Antioxidanty
Probiotika
Prebiotika
Fytoestrogeny
Rostlinné fenoly
Nukleotidy
Lecitin
10/ Funkční potraviny - potraviny pro zdraví
Co jsou funkční potraviny?
Příklady funkčních potravin
Přirozené funkční potraviny
11/ Pitný režim a druhy nápojů
Optimální pitný režim
Jaká jsou rizika nedostatečného příjmu tekutin?
Nápoje vhodné a méně vhodné
12/ Alternativní výživové směry
Vegetariánství
Makrobiotika
Výhody alternativních výživových stylů
13/ Strategie pro zdravé hubnutí
Nadváha a obezita
Proč se bránit nadváze?
Co je normální váha, nadváha, obezita?
Možnosti redukce váhy
Jak rychle lze zhubnout?
Co se děje při hubnutí a co se stane po zhubnutí?
Přehled nejpopulárnějších diet
Hubnutí v praxi
Které skupiny potravin jsou vhodné pro hubnutí?
Které skupiny potravin je nutno omezovat?
Příklady vhodného redukčního jídelníčku
Které problémy můžete očekávat při hubnutí a jak je řešit?
Jak postupovat po dosažení ideální váhy?
Význam pohybu při hubnutí
Jak zvládat nástrahy okolního světa a vlastní psychiky
Kontakty
14/ Výživa v otázkách a odpovědích
Otázky ke kapitole Význam zdravé výživy pro aktivní život
Otázky ke kapitole Nová pyramidy zdravé výživy
Otázky ke kapitole Bílkoviny ve výživě
Otázky ke kapitole Tuky a cholesterol
Otázky ke kapitole Sacharidy
Otázky ke kapitole Vláknina
Otázky ke kapitole Glykemický index potravin
Otázky ke kapitole Vitaminy a minerální látky
Otázky ke kapitole Další možnosti preventivní výživy
Otázky ke kapitole Funkční potraviny
Otázky ke kapitole Pitný režim a druhy nápojů
Otázky ke kapitole Alternativní výživové směry
Otázky ke kapitole Strategie pro zdravé hubnutí
Ostatní dotazy
Příloha - tabulky nutričních hodnot
Literatura

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.

Titul Zdravá výživa byl doprodán, nabízíme vám tématicky podobné tituly

Tištěná 424 
E-kniha 382 
Tištěná 254 
E-kniha 229 
Tištěná 79 
E-kniha 221 
Tištěná 169 
E-kniha 152 
Tištěná 127 
E-kniha 114 

Zdravá výživa

2., přepracované vydání

Tištěná kniha
Brožovaná vazba
Titul doprodán
r: 6212
S návody a "zaručenýmii" tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Jak ale najít skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o svou fyzickou kondici? Buďte realističtí a zachovejte si splnitelná očekávání! Tímto směrem vás povede publikace zkušené dietní lékařky. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy vám pomohou převést zdravý způsob stravování do vašeho každodenního života.Knihu recenzovala prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Zdravá výživa

1/ Význam zdravé výživy pro aktivní život
2/ Česká pyramida zdravé výživy
Jak pracovat s pyramidou
Podle jakých kritérií byly potraviny řazeny do pyramidy?
3/ Bílkoviny ve výživě
Trojpoměr základních živin
Kolik je moc a kolik je málo?
4/ Tuky a cholesterol
Co jsou tuky?
K čemu potřebujeme tuky?
Jak vybírat tuky?
Cholesterol
5/ Sacharidy
Jednoduché sacharidy
Složité sacharidy
Oligosacharidy
Potřebné množství sacharidů
Diabetes a potraviny vhodné pro diabetiky
Intolerance mléčného cukru (laktózy)
6/ Vláknina
Rozpustná vláknina (pektiny)
Nerozpustná vláknina (celulóza a lignin)
Vláknina při redukci váhy
Vláknina z lékárny
7/ Glykemický index potravin
Co je vlastně glykemický index potravin?
Jak se glykemický index zjišťuje?
Jak využít glykemický index při hubnutí?
8/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Přehled vitaminů rozpustných ve vodě
Přehled vitaminů rozpustných v tucích
Minerální látky
Potřebujete doplňky stravy?
9/ Další možnosti preventivní výživy
Antioxidanty
Probiotika
Prebiotika
Fytoestrogeny
Rostlinné fenoly
Nukleotidy
Lecitin
10/ Funkční potraviny - potraviny pro zdraví
Co jsou funkční potraviny?
Příklady funkčních potravin
Přirozené funkční potraviny
11/ Pitný režim a druhy nápojů
Optimální pitný režim
Jaká jsou rizika nedostatečného příjmu tekutin?
Nápoje vhodné a méně vhodné
12/ Alternativní výživové směry
Vegetariánství
Makrobiotika
Výhody alternativních výživových stylů
13/ Strategie pro zdravé hubnutí
Nadváha a obezita
Proč se bránit nadváze?
Co je normální váha, nadváha, obezita?
Možnosti redukce váhy
Jak rychle lze zhubnout?
Co se děje při hubnutí a co se stane po zhubnutí?
Přehled nejpopulárnějších diet
Hubnutí v praxi
Které skupiny potravin jsou vhodné pro hubnutí?
Které skupiny potravin je nutno omezovat?
Příklady vhodného redukčního jídelníčku
Které problémy můžete očekávat při hubnutí a jak je řešit?
Jak postupovat po dosažení ideální váhy?
Význam pohybu při hubnutí
Jak zvládat nástrahy okolního světa a vlastní psychiky
Kontakty
14/ Výživa v otázkách a odpovědích
Otázky ke kapitole Význam zdravé výživy pro aktivní život
Otázky ke kapitole Nová pyramidy zdravé výživy
Otázky ke kapitole Bílkoviny ve výživě
Otázky ke kapitole Tuky a cholesterol
Otázky ke kapitole Sacharidy
Otázky ke kapitole Vláknina
Otázky ke kapitole Glykemický index potravin
Otázky ke kapitole Vitaminy a minerální látky
Otázky ke kapitole Další možnosti preventivní výživy
Otázky ke kapitole Funkční potraviny
Otázky ke kapitole Pitný režim a druhy nápojů
Otázky ke kapitole Alternativní výživové směry
Otázky ke kapitole Strategie pro zdravé hubnutí
Ostatní dotazy
Příloha - tabulky nutričních hodnot
Literatura

O Autorovi

Kunová Václava
Václava Kunová se od doby svých studií na vysoké škole zabývá výživou, zejména ve vztahu k prevenci a léčbě civilizačních onemocnění. Snaží se o skloubení nároků na zdravé stravování s kvalitní a moderní gastronomií.

Hodnocení čtenářů

Neověřené recenze: Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 382 
E-kniha 344 

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.