0 Ks
0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Jíme zdravě

125 veganských receptů nejen pro vegany

Tištěná kniha
Šitá vazba
Titul doprodán
r: 6707
E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
339  288 
Ihned ke stažení
i: 18720 n: 24781518r: 6707
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF
Po této kuchařce by měl sáhnout každý, kdo se chce stravovat zdravě a nechce přibývat na váze, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na složitou přípravu. V žádném případě tedy není určena jen vyznavačům veganské stravy. Autorčiny recepty jsou ze všech možných koutů světa, chutné, nízkotučné a zdaleka nejsou jen suchým výčtem ingrediencí. Když už mluvíme o ingrediencích, i u nás se dostanou již zcela běžně, jak stačíme zjistit z letmého pohledu na internetové stránky věnované zdravé výživě. Ke každému receptu autorka navíc připojila vlastní postřehy a rady, jak postupovat při přípravě dotyčného jídla, přičemž čerpá z hluboké studnice dlouholetých zkušeností. Činí tak příjemným konverzačním způsobem, nechybí jí ani smysl pro humor.

Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Jíme zdravě

Jíme zdravě
125 veganských receptů nejen pro vegany

OBSAH

Úvod
Úkol: výživa
Ikony u receptů

Kapitola 1. Vydatné saláty
Anatomie salátu (aneb Rozpitvaný salát)
Vybavení
Salát z cizrny a quinoy pro každý den
Zálivka z balzamikového octa
Pikantní salát z modrých brambor a kukuřice
Salát s edamame ve stylu sushi
Octová zálivka ze zelené cibulky a pasty miso
Velký a sytý taco salát
Salsa z čerstvých rajčat
Guacamame
Bohyně Nicoise
Česneková zálivka zelená bohyně
Nefarmářský salát šéfkuchaře
Nefarmářský dresink
Salát s quinoou, černými fazolemi a praženým římským kmínem
Salát pad thai
Arašídovo-limetková dračí zálivka
Teplý liškový salát s brusinkami
Krémová křenová zálivka
Cool slaw
Salát z divoké rýže s pomeranči a pečenou řepou
Řepa v alobalu
Pomerančovo-sezamová vinaigrette
Salát césar s lilkovou slaninou
Zálivka César Chávez
Vietnamský salát z rýžových nudlí a grilovaného tofu
Katalánský salát s kuskusem a hruškami
Omáčka romesco
Těstovinový salát trattoria s bílými fazolemi
Omáčka z vlašských ořechů a rajčat sušených na slunci
Jahodovo-špenátový salát
Mrkvovo-zázvorová omáčka

Kapitola 2. Zcela plnohodnotné přílohy
Šťouchané brambory s květákem
Milion variant brambor s květákem - nebo možná tedy jen šest
Hedvábná cizrnová šťáva
Šťouchaný maniok s čerstvým koriandrem a limetkou
Božské cibulové kroužky pečené v troubě
Bramborové placky se zimní cibulí
Šťouchané batáty se zázvorem a jablky
Růžičková kapusta s bramborami
Polentová nádivka
Brusinkovo-kešuové birjání
Rudý ječmen
Smažená rýže bez smažení
Bhútánská ananasová rýže
Opečená pohanková kaše s houbami a koprem
Quinoa puttanesca
Měkká brokolicová polenta
Etiopské proso
Všichni vegani mají naditou peněženku
Kokosovo-tykvová rýže
Lilkový kibbeh
Tamarindová quinoa

Kapitola 3. Chutná zelenina
Nebojte se vaření v páře
Průvodce parní láskou
Výhody vaření v páře aneb pára má zelenou
Česnekové žampiony s kadeřavou kapustou
Chřestový jerk
Hoblovaná růžičková kapusta
Ananasová kapusta
Kukuřičný krém
Opečené žampiony
Dušené zelí se seitanem
Zelené fazolky s thajskou bazalkou
Pomerančová brokolice
Lilkové dengaku
Koriandrové žampiony s cherry rajčátky
Grilované žampiony portobello
Sladké a slané baby karotky v javorovém sirupu
Tykev delicata s kořením pěti vůní
Orestovaný štěrbák
Pečený obalovaný bylinkový květák
Yee'abesha Gomen (dušená a orestovaná kapusta)
Zelí a hrášek v karí

Kapitola 4. Luštěniny jako hlavní chod
Konzervované vs. suché luštěniny
Troubení po fazolích
Cizrnová piccata
Čočkový ovčácký koláč naruby
Pálivé fazole černé oko s kapustou
Pečený falafel
Čočkové hamburgery s chipotle
Cizrna a brokolice se čtyřiceti stroužky česneku
Žampionovo-cannelliniový paprikáš
Fazole černé oko v karibském karí s plantainy
Tacos s černými fazolemi, cuketou a olivami
Česnekovo-citronový jogurt
Barbecue fazole s mangem
Černé fazole v sametovém červeném mole
Nesmažené dobře smažené fazole
Hummus a spol.
Křenovo-koprový hummus
Hummus s karí a zelenou cibulkou
Hummus starého šejka
Hummus s pečenou paprikou a olivami kalamata
Pizza hummus
Jalapeňovo-koriandrový hummus

Kapitola 5. Zakousněte se do tofu a do tempehu
Velký strach ze sóji
Trénink na tofu a tempeh
Základní pečené tofu (nebo tempeh)
Tofu pečené s masálou
Grilované černé tofu
Červené thajské tofu
Tofu chimichurri
Tofu s miso a jablky
Wrapy z ledového salátu s tofu v hořčično-hoisinové omáčce
Tofu potírané chilli s limetkou
Karí z míchaného tofu s roketou
Tempeh s červeným vínem a olivami kalamata
Tamarindový BBQ tempeh s batáty
Buffalo tempeh

Kapitola 6. Řekněme těstoviny (a nudle!)
Kontrolní seznam náčiní pro přípravu dokonalých těstovin
Kapesní průvodce těstovinami
Těstoviny - lekce pro začátečníky
Fusilli s pečenu zeleninou Primavera
Pasta con broccoli
Tempeh z polotovaru
Velelehká sýrová omáčka
Špenátové linguine s pestem z edamame
Pesto z edamame
Zázvorové čínské zelí a soba
Pasta de los ángeles
Lazaně s ricottou z pečeného květáku a se špenátem
Smažené udon s miso, listovou zeleninou a fazolemi
Makarony s brokolicí
Pasta e fagioli se špenátem
Laksa s karí
Krémové houbové fettuccine
Kajunské fazolové knedlíčky se špagetami
Knedlíčky z fazolí černé oko a tempehu
Marinara od maminky

Kapitola 7. Polévky pro duši
Čočková polévka se spoustou zeleniny
Polévka s opečenou červenou paprikou a ceci
Tykvovo-jablečná polévka
Brokolicový chowder z bufetu
Arabská polévka s čočkou a rýží
Tortillová polévka
Květákovo-pestová polévka
Caldo verde s drobeným tempehem
Glam chowder z Manhattanu
Polévka z batátů a černých fazolí s pomerančem a čerstvým koriandrem
Letní láska - kukuřičný a zeleninový chowder s karí kořením
Dal z červené čočky a kořenové zeleniny
Peruánská purpurová bramborová polévka
Zauzená polévka z půleného hrachu

Kapitola 8. Příjemná karí, chili a jídla z jednoho hrnce
Zeleninová korma ze 2nd Avenue
Cizrna a listová zelenina v karí
Lilkovo-cizrnové karí
Bramborovo-špenátové karí
Thajské karí s pečenou kořenovou zeleninou
Klasické chili s černými fazolemi a zeleninou
Chili s chipotle, batáty a růžičkovou kapustou
Chili verde con papas
Čočkovo-lilkové chili mole
Kukuřičný chléb s čerstvou kukuřicí a zimní cibulí
Vývar z quinoy, bílých fazolí a kadeřavé kapusty
Dušené žampiony portobello s paprikou
Marocká cizrna s cuketou
Náplň z koláče potpie
Batátové sušenky
Eintopf s uzeným tempehem a listovou zeleninou
Dušená jamba s červenými fazolemi a tykví
Irský dušený hrnec s bramborami a seitanem
Lilek po provensálsku
Zaručený seitan

Co dát do mísy
Jak je důležité jísti sendvič

Poznámky
Rejstřík
O autorce

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 26.95MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Nakladatel: Grada

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Jíme zdravě
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 26.95 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Grada

Jíme zdravě

125 veganských receptů nejen pro vegany

Tištěná kniha
Šitá vazba
Titul doprodán
r: 6707
E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
339  288 
Ihned ke stažení
i: 18720 n: 24781518r: 6707
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Po této kuchařce by měl sáhnout každý, kdo se chce stravovat zdravě a nechce přibývat na váze, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na složitou přípravu. V žádném případě tedy není určena jen vyznavačům veganské stravy. Autorčiny recepty jsou ze všech možných koutů světa, chutné, nízkotučné a zdaleka nejsou jen suchým výčtem ingrediencí. Když už mluvíme o ingrediencích, i u nás se dostanou již zcela běžně, jak stačíme zjistit z letmého pohledu na internetové stránky věnované zdravé výživě. Ke každému receptu autorka navíc připojila vlastní postřehy a rady, jak postupovat při přípravě dotyčného jídla, přičemž čerpá z hluboké studnice dlouholetých zkušeností. Činí tak příjemným konverzačním způsobem, nechybí jí ani smysl pro humor.
Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Jíme zdravě

Jíme zdravě
125 veganských receptů nejen pro vegany

OBSAH

Úvod
Úkol: výživa
Ikony u receptů

Kapitola 1. Vydatné saláty
Anatomie salátu (aneb Rozpitvaný salát)
Vybavení
Salát z cizrny a quinoy pro každý den
Zálivka z balzamikového octa
Pikantní salát z modrých brambor a kukuřice
Salát s edamame ve stylu sushi
Octová zálivka ze zelené cibulky a pasty miso
Velký a sytý taco salát
Salsa z čerstvých rajčat
Guacamame
Bohyně Nicoise
Česneková zálivka zelená bohyně
Nefarmářský salát šéfkuchaře
Nefarmářský dresink
Salát s quinoou, černými fazolemi a praženým římským kmínem
Salát pad thai
Arašídovo-limetková dračí zálivka
Teplý liškový salát s brusinkami
Krémová křenová zálivka
Cool slaw
Salát z divoké rýže s pomeranči a pečenou řepou
Řepa v alobalu
Pomerančovo-sezamová vinaigrette
Salát césar s lilkovou slaninou
Zálivka César Chávez
Vietnamský salát z rýžových nudlí a grilovaného tofu
Katalánský salát s kuskusem a hruškami
Omáčka romesco
Těstovinový salát trattoria s bílými fazolemi
Omáčka z vlašských ořechů a rajčat sušených na slunci
Jahodovo-špenátový salát
Mrkvovo-zázvorová omáčka

Kapitola 2. Zcela plnohodnotné přílohy
Šťouchané brambory s květákem
Milion variant brambor s květákem - nebo možná tedy jen šest
Hedvábná cizrnová šťáva
Šťouchaný maniok s čerstvým koriandrem a limetkou
Božské cibulové kroužky pečené v troubě
Bramborové placky se zimní cibulí
Šťouchané batáty se zázvorem a jablky
Růžičková kapusta s bramborami
Polentová nádivka
Brusinkovo-kešuové birjání
Rudý ječmen
Smažená rýže bez smažení
Bhútánská ananasová rýže
Opečená pohanková kaše s houbami a koprem
Quinoa puttanesca
Měkká brokolicová polenta
Etiopské proso
Všichni vegani mají naditou peněženku
Kokosovo-tykvová rýže
Lilkový kibbeh
Tamarindová quinoa

Kapitola 3. Chutná zelenina
Nebojte se vaření v páře
Průvodce parní láskou
Výhody vaření v páře aneb pára má zelenou
Česnekové žampiony s kadeřavou kapustou
Chřestový jerk
Hoblovaná růžičková kapusta
Ananasová kapusta
Kukuřičný krém
Opečené žampiony
Dušené zelí se seitanem
Zelené fazolky s thajskou bazalkou
Pomerančová brokolice
Lilkové dengaku
Koriandrové žampiony s cherry rajčátky
Grilované žampiony portobello
Sladké a slané baby karotky v javorovém sirupu
Tykev delicata s kořením pěti vůní
Orestovaný štěrbák
Pečený obalovaný bylinkový květák
Yee'abesha Gomen (dušená a orestovaná kapusta)
Zelí a hrášek v karí

Kapitola 4. Luštěniny jako hlavní chod
Konzervované vs. suché luštěniny
Troubení po fazolích
Cizrnová piccata
Čočkový ovčácký koláč naruby
Pálivé fazole černé oko s kapustou
Pečený falafel
Čočkové hamburgery s chipotle
Cizrna a brokolice se čtyřiceti stroužky česneku
Žampionovo-cannelliniový paprikáš
Fazole černé oko v karibském karí s plantainy
Tacos s černými fazolemi, cuketou a olivami
Česnekovo-citronový jogurt
Barbecue fazole s mangem
Černé fazole v sametovém červeném mole
Nesmažené dobře smažené fazole
Hummus a spol.
Křenovo-koprový hummus
Hummus s karí a zelenou cibulkou
Hummus starého šejka
Hummus s pečenou paprikou a olivami kalamata
Pizza hummus
Jalapeňovo-koriandrový hummus

Kapitola 5. Zakousněte se do tofu a do tempehu
Velký strach ze sóji
Trénink na tofu a tempeh
Základní pečené tofu (nebo tempeh)
Tofu pečené s masálou
Grilované černé tofu
Červené thajské tofu
Tofu chimichurri
Tofu s miso a jablky
Wrapy z ledového salátu s tofu v hořčično-hoisinové omáčce
Tofu potírané chilli s limetkou
Karí z míchaného tofu s roketou
Tempeh s červeným vínem a olivami kalamata
Tamarindový BBQ tempeh s batáty
Buffalo tempeh

Kapitola 6. Řekněme těstoviny (a nudle!)
Kontrolní seznam náčiní pro přípravu dokonalých těstovin
Kapesní průvodce těstovinami
Těstoviny - lekce pro začátečníky
Fusilli s pečenu zeleninou Primavera
Pasta con broccoli
Tempeh z polotovaru
Velelehká sýrová omáčka
Špenátové linguine s pestem z edamame
Pesto z edamame
Zázvorové čínské zelí a soba
Pasta de los ángeles
Lazaně s ricottou z pečeného květáku a se špenátem
Smažené udon s miso, listovou zeleninou a fazolemi
Makarony s brokolicí
Pasta e fagioli se špenátem
Laksa s karí
Krémové houbové fettuccine
Kajunské fazolové knedlíčky se špagetami
Knedlíčky z fazolí černé oko a tempehu
Marinara od maminky

Kapitola 7. Polévky pro duši
Čočková polévka se spoustou zeleniny
Polévka s opečenou červenou paprikou a ceci
Tykvovo-jablečná polévka
Brokolicový chowder z bufetu
Arabská polévka s čočkou a rýží
Tortillová polévka
Květákovo-pestová polévka
Caldo verde s drobeným tempehem
Glam chowder z Manhattanu
Polévka z batátů a černých fazolí s pomerančem a čerstvým koriandrem
Letní láska - kukuřičný a zeleninový chowder s karí kořením
Dal z červené čočky a kořenové zeleniny
Peruánská purpurová bramborová polévka
Zauzená polévka z půleného hrachu

Kapitola 8. Příjemná karí, chili a jídla z jednoho hrnce
Zeleninová korma ze 2nd Avenue
Cizrna a listová zelenina v karí
Lilkovo-cizrnové karí
Bramborovo-špenátové karí
Thajské karí s pečenou kořenovou zeleninou
Klasické chili s černými fazolemi a zeleninou
Chili s chipotle, batáty a růžičkovou kapustou
Chili verde con papas
Čočkovo-lilkové chili mole
Kukuřičný chléb s čerstvou kukuřicí a zimní cibulí
Vývar z quinoy, bílých fazolí a kadeřavé kapusty
Dušené žampiony portobello s paprikou
Marocká cizrna s cuketou
Náplň z koláče potpie
Batátové sušenky
Eintopf s uzeným tempehem a listovou zeleninou
Dušená jamba s červenými fazolemi a tykví
Irský dušený hrnec s bramborami a seitanem
Lilek po provensálsku
Zaručený seitan

Co dát do mísy
Jak je důležité jísti sendvič

Poznámky
Rejstřík
O autorce

Hodnocení čtenářů

Neověřené recenze: Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 169 
E-kniha 144 
Tištěná 339 
E-kniha 288 
E-kniha 129 

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.