0 Ks
0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Gurmánské jednohubky

E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
254  229 
Ušetříte 25 
Ihned ke stažení
i: 17086 n: 24767130r: 5883
Tištěná kniha
Pevná šitá vazba
Titul doprodán
r: 5883
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF
Nechte se inspirovat recepty na rozmanité drobné studené i teplé pokrmy. Můžete je podávat jako pohoštění při jakékoliv příležitosti, ať už se jedná o klábosení s kamarádkou u skleničky vína nebo o večírek pro patnáct osob. Nemějte obavy - stačí vám jen průměrné kuchařské dovednosti a minimální finanční náklady a zazáříte před každou návštěvou. Recepty vycházejí především z kuchyně francouzské a italské, ale i španělské, řecké, staroanglické, blízkovýchodní a dalších. Přejeme vám, aby se tato kniha stala vaší inspirací a důvodem k tomu, abyste na chvíli zapomněli na okolní svět a s upřímnou chutí se věnovali pouze přípravě pohoštění pro své hosty.

Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Gurmánské jednohubky

Zapomeňte na chlebíčky!

1/ Aperitiv
Francouzský Kir
Kir Royale neboli Královský Kir
Communard
Ledový jahodový koktejl s vodkou
Španělská Sangria
Wellington Slush
Dry Martini
Manhattan
Club 21
Champagne St. Moritz
Bishop
Zanzibarské zahřívadlo

2/ Drobná sousta k aperitivu
Kuličky z krémového sýra a ředkviček
Kuličky ze sýra s modrou plísní
Sýrové kuličky s uzeným lososem
Horké párečky se sýrem a slaninou
Balíčky z mortadelly plněné ricottovým krémem
Jemné parmezánové sušenky
Šunkové rolky s dvojím krémovým sýrem
Čerstvě pražené kořeněné ořechy
Pórkové suši s marinovaným lososem a hořčičnou smetanou
Plněné sušené fíky a datle
Ježek
Slané sušenky ze dvou druhů sýrů

3/ Kanapky
Kanapky se smetanovo-tvarohovou pomazánkou
Kanapky s gorgonzolou a kozím sýrem
Kanapky s mozzarellou, rajčaty a ančovičkami
Kanapky s tuňákovým krémem
Kanapky s kuřecími jatýrky a ančovičkami
Kanapky se žampiony a nivou
Kanapky s pestem ze sušených rajčat
Kanapky s grilovaným kozím sýrem, rozmarýnou a praženou mandlí
Kanapky s kaviárem, citronem a vodkou
Kanapky s provensálskou ančovičkovou pastou

4/ Toasty
Welsh rarebit podávaný na toastech
Toasty se sušenými rajčaty a pečeným česnekem
Horké toasty se sušenou šunkou, ananasem a sýrem
Toasty s bazalkovým pestem, třešňovým rajčátkem a hoblinkou parmezánu
Horké toasty se slaninou a mozzarellou
Bruschetta al pomodoro
Sicilské toasty s mascarpone a sušenými rajčaty
Toasty s grilovanými paprikami
Toasty s pečenými třešňovými rajčátky, roketou a piniovými oříšky
Toasty s tapenade ze zelených oliv

5/ Mini sendviče
Mini sendviče s křenovým máslem a okurkou
Mini sendviče s bazalkovým sýrem, sušenou šunkou a roketou
Mini sendviče s kari máslem, krůtí šunkou a grilovanou cuketou
Mini sendviče s hořčičným máslem, ementálem a pažitkou
Mini sendviče s roquefortem, brandy a mandlemi
Mini sendviče s avokádovým krémem
Mini sendviče se sýrem brie, rajčaty a bazalkou
Mini sendviče s kaviárovým máslem, kousky pečeného kuřete a řeřichou
Mini sendviče s tuňákem, vejcem a ledovým salátem
Mini sendviče s krevetovým máslem, uzeným lososem a zeleným jablkem

6/ Dipy
Libanonský hummus podávaný s arabským chlebem
Jemný krém z uzené makrely a zeleného pepře podávaný s toasty
Lilkový kaviár podávaný s křupkami z arabského chleba
Mexické guacamole podávané s kukuřičnými čipsy
Řecká taramosaláta podávaná s toasty
Hedvábný krém z mascarpone a tří bylinek podávaný se špalíčky syrové zeleniny
Krém z bílých fazolí a tuňáka podávaný s francouzskou bagetou
Gorgonzolový krém s křenem podávaný s tyčinkami grissini
Kokjtejlová omáčka podávaná s růžovými krevetami
Řecký pikantní sýrový krém podávaný s toasty

7/ Slané francouzské koláče a koláčky
Základní recept na křehké těsto
Ochucené křehké těsto
Slané koláčky se špenátem, sýrem feta a piniovými oříšky
Slaný koláč se středomořskou zeleninou
Slané koláčky s růžovými krevetkami sypané šalvějí
Slaný lotrinský koláč - Quiche lorraine
Slané koláčky s cuketami a kozím sýrem
Slaný koláč s uzeným lososem a sýrem
Slané sýrové koláčky s Camembertem
Slaný koláš se zeleným chřestem a parmezánem
Slaný cibulový koláč
Slané koláčky s tapenade z černých oliv a třešňovými rajčátky

8/ Plněné taštičky a jarní závitky
Španělské taštičky plněné tuňákem a zelenými olivami
Taštičky plněné camembertem a zeleným jablkem
Španělské taštičky plněné černými olivami a ančovičkami
Krétské taštičky plněné sušenými rajčaty, černými olivami a sýrem feta
Taštičky plněné čerstvým lososem a pórkem
Alpské taštičky plněné šunkou a sýrem
Taštičky plněné sýrem feta, oreganem a piniovými oříšky
Jarní závitky s kuřecími prsíčky a bambusovými výhonky
Jarní závitky se surimi, karotkou a sójovými klíčky
Kantonské jarní závitky s růžovými krevetami, vepřovým masem a zázvorem

9/ Jemné ochucené chleby a teriny
Jemný chléb se sušenými rajčaty, kapary a bazalkou
Jemný chléb s kozím sýrem, mátou a rozinkami
Jemný chléb se zelenými olivami a lískovými oříšky
Jemný chléb s čerstvými fíky a sušenou šunkou
Jemný chléb s hruškami a nivou
Terina se středomořskou zeleninou a ricottou
Zeleninová terina s vejci podávaná se zálivkou z balsamikového octa
Terina s cuketami a čerstvými bylinkami
Terina s uzeným lososem a pórkem podávaná se sójovou zálivkou
Rybí terina podávaná s bylinkovo-citronovou majonézou

10/ Plněná zelenina
Okurkové špalíčky plněné tuňákovým pyré s kari
Teplé cuketové špalíčky plněné kozím sýrem a mátou
Celerové lodičky plněné dvěma druhy sýrů a kousky hrušek
Třešňová rajčátka plněná sušenými rajčaty a sušenou šunkou
Okurkové špalíčky plněné avokádovou pěnou
Pečené žampiony plněné mandlovo-bylinkovým máslem
Nové brambůrky plněné kysanou smetanou a kaviárem
Třešňová rajčátka plněná bazalkovým pestem a parmezánem
Lilkové ruličky plněné mozzarellou a bazalkou
Celerové lodičky plněné ricottou, krůtí šunkou a vlašskými ořechy

11/ Saláty
Italský těstovinový salát Margherita
Libanonský salát Tabbula
Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami
Orientální salát s tuňákem, vejci a cizrnou
Salát Niçoise
Salát Caesar
Řecký venkovský salát
Salát pana Parmentiera s kuřecím masem
Jarní salát ze tří druhů rajčat a červené cibulky
Salát z grilované zeleniny s roketou a parmezánem

12/ Dezerty
Španělský koláč s kiwi a rumem
Citronový koláč se sněhovou čepičkou
Borůvkový cheesecake
Bretaňský koláč se sušenými švestkami
Tarte Tatin
Košíčky z křehkého těsta s malinami a mascarpone
Košíčky z křehkého těsta s citronovou pěnou
Košíčky z křehkého těsta s malinovým krémem a jahodami
Dvoubarevná čokoládová pěna
Čerstvé jahody máčené v čokoládě
Ananasové lodičky plněné ovocným salátem
Ovocné špízy podávané s čokoládovou polévkou

Použitá literatura a prameny

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 27.24MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Nakladatel: Grada

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Gurmánské jednohubky
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 27.24 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Grada

Gurmánské jednohubky

E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
254  229 
Ušetříte 25 
Ihned ke stažení
i: 17086 n: 24767130r: 5883
Tištěná kniha
Pevná šitá vazba
Titul doprodán
r: 5883
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Nechte se inspirovat recepty na rozmanité drobné studené i teplé pokrmy. Můžete je podávat jako pohoštění při jakékoliv příležitosti, ať už se jedná o klábosení s kamarádkou u skleničky vína nebo o večírek pro patnáct osob. Nemějte obavy - stačí vám jen průměrné kuchařské dovednosti a minimální finanční náklady a zazáříte před každou návštěvou. Recepty vycházejí především z kuchyně francouzské a italské, ale i španělské, řecké, staroanglické, blízkovýchodní a dalších. Přejeme vám, aby se tato kniha stala vaší inspirací a důvodem k tomu, abyste na chvíli zapomněli na okolní svět a s upřímnou chutí se věnovali pouze přípravě pohoštění pro své hosty.
Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
700 Kč zdarma
Objednávka
nad 700 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 700 Kč 49 Kč 85 Kč 99 Kč
Dobírka + 30 Kč + 30 Kč + 30 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr na pobočce v Praze a Brně je zdarma.

Z obsahu knihy Gurmánské jednohubky

Zapomeňte na chlebíčky!

1/ Aperitiv
Francouzský Kir
Kir Royale neboli Královský Kir
Communard
Ledový jahodový koktejl s vodkou
Španělská Sangria
Wellington Slush
Dry Martini
Manhattan
Club 21
Champagne St. Moritz
Bishop
Zanzibarské zahřívadlo

2/ Drobná sousta k aperitivu
Kuličky z krémového sýra a ředkviček
Kuličky ze sýra s modrou plísní
Sýrové kuličky s uzeným lososem
Horké párečky se sýrem a slaninou
Balíčky z mortadelly plněné ricottovým krémem
Jemné parmezánové sušenky
Šunkové rolky s dvojím krémovým sýrem
Čerstvě pražené kořeněné ořechy
Pórkové suši s marinovaným lososem a hořčičnou smetanou
Plněné sušené fíky a datle
Ježek
Slané sušenky ze dvou druhů sýrů

3/ Kanapky
Kanapky se smetanovo-tvarohovou pomazánkou
Kanapky s gorgonzolou a kozím sýrem
Kanapky s mozzarellou, rajčaty a ančovičkami
Kanapky s tuňákovým krémem
Kanapky s kuřecími jatýrky a ančovičkami
Kanapky se žampiony a nivou
Kanapky s pestem ze sušených rajčat
Kanapky s grilovaným kozím sýrem, rozmarýnou a praženou mandlí
Kanapky s kaviárem, citronem a vodkou
Kanapky s provensálskou ančovičkovou pastou

4/ Toasty
Welsh rarebit podávaný na toastech
Toasty se sušenými rajčaty a pečeným česnekem
Horké toasty se sušenou šunkou, ananasem a sýrem
Toasty s bazalkovým pestem, třešňovým rajčátkem a hoblinkou parmezánu
Horké toasty se slaninou a mozzarellou
Bruschetta al pomodoro
Sicilské toasty s mascarpone a sušenými rajčaty
Toasty s grilovanými paprikami
Toasty s pečenými třešňovými rajčátky, roketou a piniovými oříšky
Toasty s tapenade ze zelených oliv

5/ Mini sendviče
Mini sendviče s křenovým máslem a okurkou
Mini sendviče s bazalkovým sýrem, sušenou šunkou a roketou
Mini sendviče s kari máslem, krůtí šunkou a grilovanou cuketou
Mini sendviče s hořčičným máslem, ementálem a pažitkou
Mini sendviče s roquefortem, brandy a mandlemi
Mini sendviče s avokádovým krémem
Mini sendviče se sýrem brie, rajčaty a bazalkou
Mini sendviče s kaviárovým máslem, kousky pečeného kuřete a řeřichou
Mini sendviče s tuňákem, vejcem a ledovým salátem
Mini sendviče s krevetovým máslem, uzeným lososem a zeleným jablkem

6/ Dipy
Libanonský hummus podávaný s arabským chlebem
Jemný krém z uzené makrely a zeleného pepře podávaný s toasty
Lilkový kaviár podávaný s křupkami z arabského chleba
Mexické guacamole podávané s kukuřičnými čipsy
Řecká taramosaláta podávaná s toasty
Hedvábný krém z mascarpone a tří bylinek podávaný se špalíčky syrové zeleniny
Krém z bílých fazolí a tuňáka podávaný s francouzskou bagetou
Gorgonzolový krém s křenem podávaný s tyčinkami grissini
Kokjtejlová omáčka podávaná s růžovými krevetami
Řecký pikantní sýrový krém podávaný s toasty

7/ Slané francouzské koláče a koláčky
Základní recept na křehké těsto
Ochucené křehké těsto
Slané koláčky se špenátem, sýrem feta a piniovými oříšky
Slaný koláč se středomořskou zeleninou
Slané koláčky s růžovými krevetkami sypané šalvějí
Slaný lotrinský koláč - Quiche lorraine
Slané koláčky s cuketami a kozím sýrem
Slaný koláč s uzeným lososem a sýrem
Slané sýrové koláčky s Camembertem
Slaný koláš se zeleným chřestem a parmezánem
Slaný cibulový koláč
Slané koláčky s tapenade z černých oliv a třešňovými rajčátky

8/ Plněné taštičky a jarní závitky
Španělské taštičky plněné tuňákem a zelenými olivami
Taštičky plněné camembertem a zeleným jablkem
Španělské taštičky plněné černými olivami a ančovičkami
Krétské taštičky plněné sušenými rajčaty, černými olivami a sýrem feta
Taštičky plněné čerstvým lososem a pórkem
Alpské taštičky plněné šunkou a sýrem
Taštičky plněné sýrem feta, oreganem a piniovými oříšky
Jarní závitky s kuřecími prsíčky a bambusovými výhonky
Jarní závitky se surimi, karotkou a sójovými klíčky
Kantonské jarní závitky s růžovými krevetami, vepřovým masem a zázvorem

9/ Jemné ochucené chleby a teriny
Jemný chléb se sušenými rajčaty, kapary a bazalkou
Jemný chléb s kozím sýrem, mátou a rozinkami
Jemný chléb se zelenými olivami a lískovými oříšky
Jemný chléb s čerstvými fíky a sušenou šunkou
Jemný chléb s hruškami a nivou
Terina se středomořskou zeleninou a ricottou
Zeleninová terina s vejci podávaná se zálivkou z balsamikového octa
Terina s cuketami a čerstvými bylinkami
Terina s uzeným lososem a pórkem podávaná se sójovou zálivkou
Rybí terina podávaná s bylinkovo-citronovou majonézou

10/ Plněná zelenina
Okurkové špalíčky plněné tuňákovým pyré s kari
Teplé cuketové špalíčky plněné kozím sýrem a mátou
Celerové lodičky plněné dvěma druhy sýrů a kousky hrušek
Třešňová rajčátka plněná sušenými rajčaty a sušenou šunkou
Okurkové špalíčky plněné avokádovou pěnou
Pečené žampiony plněné mandlovo-bylinkovým máslem
Nové brambůrky plněné kysanou smetanou a kaviárem
Třešňová rajčátka plněná bazalkovým pestem a parmezánem
Lilkové ruličky plněné mozzarellou a bazalkou
Celerové lodičky plněné ricottou, krůtí šunkou a vlašskými ořechy

11/ Saláty
Italský těstovinový salát Margherita
Libanonský salát Tabbula
Svěží bramborový salát s tvarohem a ředkvičkami
Orientální salát s tuňákem, vejci a cizrnou
Salát Niçoise
Salát Caesar
Řecký venkovský salát
Salát pana Parmentiera s kuřecím masem
Jarní salát ze tří druhů rajčat a červené cibulky
Salát z grilované zeleniny s roketou a parmezánem

12/ Dezerty
Španělský koláč s kiwi a rumem
Citronový koláč se sněhovou čepičkou
Borůvkový cheesecake
Bretaňský koláč se sušenými švestkami
Tarte Tatin
Košíčky z křehkého těsta s malinami a mascarpone
Košíčky z křehkého těsta s citronovou pěnou
Košíčky z křehkého těsta s malinovým krémem a jahodami
Dvoubarevná čokoládová pěna
Čerstvé jahody máčené v čokoládě
Ananasové lodičky plněné ovocným salátem
Ovocné špízy podávané s čokoládovou polévkou

Použitá literatura a prameny

O Autorovi

Zemanová Veronika
Odbornice na gastronomii a překladatelka působící na volné noze. Dlouhodobě se věnuje psaní autorských článků z oblasti moderní a historické gastronomie pro deníky, týdeníky a měsíčníky vycházející na českém trhu. Specializuje se především na původní i moderní francouzskou gastronomii, dále na gastronomii Středomoří a jednotlivých evropských zemí. Překládá z francouzského a anglického jazyka odborné publikace, beletrii a články.

Hodnocení čtenářů

Neověřené recenze: Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 365 
E-kniha 329 
Tištěná 314 
E-kniha 206 
Tištěná 339 
E-kniha 305 

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.