Kouzlo fermentace s plísní koji
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
509 Kč 458 KčUšetříte 51 Kč
Ihned ke stažení
i: 45901 n: 27170005r: 13020 i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 509 KčUšetříte 90 Kč
Skladem
i
Poslední aktualizace skladu 12. 02. 2025 0:22
i: 45376 n: 27113422r: 13020Poškozená kniha i Poškození knihy
nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však
nebrání jejímu přečtení.Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit na našem e-shopu.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 359 KčUšetříte 240 Kč
Skladem
i: 45778 n: 27113422_Dr: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331
Tištěná kniha
Věk:
Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Edice:
Nakladatel: Alferia
E-kniha
Formát: PDF
Velikost: 8.15MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Nakladatel: Alferia
Recenze
Recenze Anny Pačevové z mygreenovi.cz
Koketovat a kouzlit s koji v kuchyni jsem začala před pár lety. Nejvíc mě oslovilo amazake, které mi naprosto učarovalo.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je opravdu nádherná a já osobně jsem z ní velmi nadšená. Měla jsem zálusk na anglické vydání a mám radost, že u nás máme to české!
V knize najdete povídání o koji a jak to vše funguje. Také velmi praktické tipy a návody právě na zmiňované amazake, dále aminopasty (což je třeba miso, ale u toho to nekončí!), sójové omáčky a další dobroty. Uvnitř je detailní popis jak si koji vyrobit doma i spousta nevšedních a velmi zajímavých receptů jak vše v kuchyni využít. Já už se moc těším, až se pustím do dalších experimentů!
Kniha je pro všechny nadšené kvasiče a kvasičky i pro ty, co rádi experimentují v kuchyni a chtějí zkusit něco jiného, nevšedního.
Nechte se okouzlit koji a vydejte se na krásnou objevnou cestu plnou nových chuťových zážitků!
Anička Pačevová, mygreenovi.cz
Tištěná kniha
Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Edice:
Věk:
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia
E-kniha
Formát: PDF
Velikost: 8.15 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Věk:
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia
Kouzlo fermentace s plísní koji
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
509 Kč 458 KčUšetříte 51 Kč
Ihned ke stažení
i: 45901 n: 27170005r: 13020 i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 509 KčUšetříte 90 Kč
Skladem
i
Poslední aktualizace skladu 12. 02. 2025 0:22
i: 45376 n: 27113422r: 13020Poškozená kniha i Poškození knihy
nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však
nebrání jejímu přečtení.Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit na našem e-shopu.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 359 KčUšetříte 240 Kč
Skladem
i: 45778 n: 27113422_Dr: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Kouzlo fermentace s plísní koji
Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331
Recenze
Recenze Anny Pačevové z mygreenovi.cz
Koketovat a kouzlit s koji v kuchyni jsem začala před pár lety. Nejvíc mě oslovilo amazake, které mi naprosto učarovalo.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je opravdu nádherná a já osobně jsem z ní velmi nadšená. Měla jsem zálusk na anglické vydání a mám radost, že u nás máme to české!
V knize najdete povídání o koji a jak to vše funguje. Také velmi praktické tipy a návody právě na zmiňované amazake, dále aminopasty (což je třeba miso, ale u toho to nekončí!), sójové omáčky a další dobroty. Uvnitř je detailní popis jak si koji vyrobit doma i spousta nevšedních a velmi zajímavých receptů jak vše v kuchyni využít. Já už se moc těším, až se pustím do dalších experimentů!
Kniha je pro všechny nadšené kvasiče a kvasičky i pro ty, co rádi experimentují v kuchyni a chtějí zkusit něco jiného, nevšedního.
Nechte se okouzlit koji a vydejte se na krásnou objevnou cestu plnou nových chuťových zážitků!
Anička Pačevová, mygreenovi.cz