0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Tak co mám jíst?

Tištěná kniha
Šitá vazba
429
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 18.11.2017 22:35
i: 15120 n: 24714592r: 3967
Zamýšlíte se nad svým zdravím a stravou, kterou si každý den připravujete? V tom případě je publikace známého odborníka na zdravou výživu RNDr. Petra Fořta, CSc. určená právě vám. Přináší totiž vyčerpávající a cenné informace o racionální výživě a různých „léčebných a redukčních dietáchh". Nevyhýbá se ani alternativním výživovým stylům či tématu obezity. Dozvíte se, jaká je metabolická typologie, které potraviny jsou zdraví prospěšné a které naopak přinejmenším sporné. Značný prostor je věnován i problematice stravy v těhotenství a výživě v pokročilejším věku.

Z obsahu knihy Tak co mám jíst?

/ Prohlášení autora a vydavatele
Prohlášení autora
Prohlášení vydavatele

/ Předmluva

/ Úvod – Můj život s výživou

/ Základní fakta
Fakta, fakta a zase fakta
Co to je „zdraváá" výživa?

/ Reálná výživa
Člověk je živočich, který má jíst – CO?
Co brání vyřešení skladby optimální stravy?
Základní fakta, z nichž musí vyplynout „ozdravnáá" opatření


/ Kritická analýza výživy
Kolik mám konzumovat jednotlivých živin?
Kolik energie?
Problém adekvátního příjmu sacharidů
Problém adekvátního příjmu tuků
Tuky ve výživě
Proteiny

/ Alternativní výživové styly a specifické dietní režimy
Středomořská strava
Dělená strava
Vegetariánská a veganská strava
Syrová strava
Makrobiotika
Výživa podle krevních skupin – blábol, nebo realita?
Dieta Dr. Atkinse
Strava bez cereálií („No Grain Diett" dr. Mercoly)
Fruitariánství¨
Vysokoproteinová strava
Paleolitická strava
Dieta dr. Rosedala
Strava podle ajúrvédy
The Total Wellbeing Diet
Ježíšova dieta
Zajímavosti a diskuse principů citovaných výživových stylů
Organická strava
Zónová dieta dr. Searse
Něco konkrétního do začátku

/ Metabolická typologie
Člověk jako „strávníkk"
Metabolická typologie podle ajúrvédy

/ Prospěšné potraviny
Drůbež
Ryby
Vejce
Mléčné produkty
Rostlinné produkty
Luštěniny
Zelenina
Ovoce
Ořechy

/ Sporné potraviny
Skutečně existují „spornéé" potraviny?
Mléko
Cereálie (obilniny)
Speciální podkapitola: Celiakie
Vláknina
Sója
Vepřové maso
Hovězí maso

/ Speciality
Káva a kofein
Čaj (zelený)
Čokoláda
Melasa

/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Minerální látky

/ Příjem tekutin a nápoje
Pitná voda
Popis základních typů „čistéé" vody určené k pití (nikoliv „pitnéé" z kohoutků)
Kolik tekutin?
Nápoje jiné než „vodaa"
Speciální druhy vody
Domácí filtry na výrobu kvalitní pitné vody
Souhrn základních pravidel pitného režimu

/ Strava v těhotenství
Principy výživy těhotné ženy
Zdravotní problémy v těhotenství ve vztahu ke stravování a použití doplňků
Důležité stopové prvky v těhotenství
Praktické pokyny pro realizaci stravy v těhotenství

/ Výživa dítěte – výživa na scestí
Konfrontace faktů s názory a doporučeními
Realita současného stravování dětí
Alternativní výživa kojenců a batolat
„Přehmatyy" v dětské výživě
Hrozí dítěti nadváha?
Vhodná skladba denních pokrmů?
Kolik má dítě jíst – a čeho
Speciální podkapitola: Glykemický index
Jaké potraviny jsou vhodné pro děti?
Co vařit?
Stručně o „běžnýchh" problémech
Obezita teenagerů

/ Stáří – výživa a nemoci
Co je stárnutí a proč k němu dochází?
Výživa a metabolismus ve stárnutí
Souhrn doporučení
Nové poznatky o vztahu výživy k degenerativním chorobám
Speciální podkapitola: Využitím glykemického indexu (GI) ve vztahu k diabetu a
obezitě
Metabolický syndrom
Oběhová onemocnění
Speciální podkapitola: Cholesterol a ateroskleróza – umělý strašák
Nádorová onemocnění
Alzheimerova choroba
Úbytek svalové hmoty
Stručný seznam základních doplňků pro starší generaci

/ Obezita a strava
Aktuální stav problému a jeho příčiny
Jak se zbavit nadváhy pomocí stravy
Základy
Doplňky stravy v redukci nadváhy
Novinky, paradox, perspektiva

/ Hygiena potravin a některé potenciálně rizikové látky
Salmonelóza a listerie
Plísně¨
Umělá sladidla
Akrylamid
Teflon
Mikrovlnné trouby
Geneticky modifikované potraviny

/ Závěry a souhrn obecně platných doporučení
Základní fakta
Lze dosáhnout ideálu?
Výběr vhodného výživového stylu
Co dělat?
Doporučení obecně
Pokyny pro formulaci individuálního výživového stylu
Doporučení při redukci nadváhy (a obezity)
Šest „snadných způsobůů", jak docílit lepší skladby stravy (podle dr. Mercoly)
Další doporučení, komentáře a vysvětlení
Doporučení dalších kolegů a jejich hodnocení
Co s tuky?
Souhrn doporučení pro stravování starší populace
Pokyny pro stravování těhotných žen
Souhrn základních pravidel pitného režimu
Doporučení podle ájúrvédy

/ Použitá a základní literatura ke studiu, internetové adresy
Literatura
Internetové stránky
Informační zdroje oficiálních názorů, které se neshodují s novými výživovými styly
Seznam tabulek v textu

Tištěná kniha

Datum vydání: 21. 03. 2007
Katalogové číslo: 2705
ISBN: 978-80-247-1459-2
Formát / stran: 167×240, 424 stran
Tak co mám jíst?

Tištěná kniha

Datum vydání: 21. 03. 2007
Katalogové číslo: 2705
ISBN: 978-80-247-1459-2
Formát / stran: 167×240, 424 stran

Tak co mám jíst?

Zamýšlíte se nad svým zdravím a stravou, kterou si každý den připravujete? V tom případě je publikace známého odborníka na zdravou výživu RNDr. Petra Fořta, CSc. určená právě vám. Přináší totiž vyčerpávající a cenné informace o racionální výživě a různých „léčebných a redukčních dietáchh". Nevyhýbá se ani alternativním výživovým stylům či tématu obezity. Dozvíte se, jaká je metabolická typologie, které potraviny jsou zdraví prospěšné a které naopak přinejmenším sporné. Značný prostor je věnován i problematice stravy v těhotenství a výživě v pokročilejším věku.
Tištěná kniha
Šitá vazba
429
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 18.11.2017 22:35
i: 15120 n: 24714592r: 3967

Z obsahu knihy Tak co mám jíst?

/ Prohlášení autora a vydavatele
Prohlášení autora
Prohlášení vydavatele

/ Předmluva

/ Úvod – Můj život s výživou

/ Základní fakta
Fakta, fakta a zase fakta
Co to je „zdraváá" výživa?

/ Reálná výživa
Člověk je živočich, který má jíst – CO?
Co brání vyřešení skladby optimální stravy?
Základní fakta, z nichž musí vyplynout „ozdravnáá" opatření


/ Kritická analýza výživy
Kolik mám konzumovat jednotlivých živin?
Kolik energie?
Problém adekvátního příjmu sacharidů
Problém adekvátního příjmu tuků
Tuky ve výživě
Proteiny

/ Alternativní výživové styly a specifické dietní režimy
Středomořská strava
Dělená strava
Vegetariánská a veganská strava
Syrová strava
Makrobiotika
Výživa podle krevních skupin – blábol, nebo realita?
Dieta Dr. Atkinse
Strava bez cereálií („No Grain Diett" dr. Mercoly)
Fruitariánství¨
Vysokoproteinová strava
Paleolitická strava
Dieta dr. Rosedala
Strava podle ajúrvédy
The Total Wellbeing Diet
Ježíšova dieta
Zajímavosti a diskuse principů citovaných výživových stylů
Organická strava
Zónová dieta dr. Searse
Něco konkrétního do začátku

/ Metabolická typologie
Člověk jako „strávníkk"
Metabolická typologie podle ajúrvédy

/ Prospěšné potraviny
Drůbež
Ryby
Vejce
Mléčné produkty
Rostlinné produkty
Luštěniny
Zelenina
Ovoce
Ořechy

/ Sporné potraviny
Skutečně existují „spornéé" potraviny?
Mléko
Cereálie (obilniny)
Speciální podkapitola: Celiakie
Vláknina
Sója
Vepřové maso
Hovězí maso

/ Speciality
Káva a kofein
Čaj (zelený)
Čokoláda
Melasa

/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Minerální látky

/ Příjem tekutin a nápoje
Pitná voda
Popis základních typů „čistéé" vody určené k pití (nikoliv „pitnéé" z kohoutků)
Kolik tekutin?
Nápoje jiné než „vodaa"
Speciální druhy vody
Domácí filtry na výrobu kvalitní pitné vody
Souhrn základních pravidel pitného režimu

/ Strava v těhotenství
Principy výživy těhotné ženy
Zdravotní problémy v těhotenství ve vztahu ke stravování a použití doplňků
Důležité stopové prvky v těhotenství
Praktické pokyny pro realizaci stravy v těhotenství

/ Výživa dítěte – výživa na scestí
Konfrontace faktů s názory a doporučeními
Realita současného stravování dětí
Alternativní výživa kojenců a batolat
„Přehmatyy" v dětské výživě
Hrozí dítěti nadváha?
Vhodná skladba denních pokrmů?
Kolik má dítě jíst – a čeho
Speciální podkapitola: Glykemický index
Jaké potraviny jsou vhodné pro děti?
Co vařit?
Stručně o „běžnýchh" problémech
Obezita teenagerů

/ Stáří – výživa a nemoci
Co je stárnutí a proč k němu dochází?
Výživa a metabolismus ve stárnutí
Souhrn doporučení
Nové poznatky o vztahu výživy k degenerativním chorobám
Speciální podkapitola: Využitím glykemického indexu (GI) ve vztahu k diabetu a
obezitě
Metabolický syndrom
Oběhová onemocnění
Speciální podkapitola: Cholesterol a ateroskleróza – umělý strašák
Nádorová onemocnění
Alzheimerova choroba
Úbytek svalové hmoty
Stručný seznam základních doplňků pro starší generaci

/ Obezita a strava
Aktuální stav problému a jeho příčiny
Jak se zbavit nadváhy pomocí stravy
Základy
Doplňky stravy v redukci nadváhy
Novinky, paradox, perspektiva

/ Hygiena potravin a některé potenciálně rizikové látky
Salmonelóza a listerie
Plísně¨
Umělá sladidla
Akrylamid
Teflon
Mikrovlnné trouby
Geneticky modifikované potraviny

/ Závěry a souhrn obecně platných doporučení
Základní fakta
Lze dosáhnout ideálu?
Výběr vhodného výživového stylu
Co dělat?
Doporučení obecně
Pokyny pro formulaci individuálního výživového stylu
Doporučení při redukci nadváhy (a obezity)
Šest „snadných způsobůů", jak docílit lepší skladby stravy (podle dr. Mercoly)
Další doporučení, komentáře a vysvětlení
Doporučení dalších kolegů a jejich hodnocení
Co s tuky?
Souhrn doporučení pro stravování starší populace
Pokyny pro stravování těhotných žen
Souhrn základních pravidel pitného režimu
Doporučení podle ájúrvédy

/ Použitá a základní literatura ke studiu, internetové adresy
Literatura
Internetové stránky
Informační zdroje oficiálních názorů, které se neshodují s novými výživovými styly
Seznam tabulek v textu

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 289
Tištěná 185
E-kniha 157
Tištěná 199
E-kniha 169
Tištěná 199
E-kniha 169
Tištěná 449
Tištěná 249
E-kniha 212

Novinky a akční nabídky knih

Přeji si být informován o novinkách


















Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace

 




Síla hesla:
 

 

Fakturační adresa

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace