0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Vyměň chemii za jídlo

Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky?

Tištěná kniha
Brožovaná vazba
329  280  -15 %
Sklademi

Poslední aktualizace skladu 05.12.2020 11:57
i: 37110 n: 24737355r: 10218
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!

Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.

O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.

Z obsahu knihy Vyměň chemii za jídlo

ÚVOD
 
JAK TOHOTO RÁDCE POUŽÍVAT 
 
I. PŘÍHODY ZTRÁPENÉ MATKY 
1| Jak to bylo u nás 
2| Osvícení na Krétě 
3| Motivace
 
II. POTRAVINY – NÁVOD K POUŽITÍ
1| Racionální výživa
2| Potraviny ekologické a potraviny zpracované
3| Přírodně identické aroma – o tom, že „téměř“ znamená velký rozdíl 
4| Na stopě zločinců aneb o syntetických přídatných látkách 
5| Geneticky modifikované organismy 
6| Přípustné normy jsou nepřípustné 
7| Z chemického na lidský aneb jak číst etikety 
a. Pořadí složek
b. Energetická hodnota 
c. „Neobsahuje konzervanty“ 
d. Stopová množství nezanedbatelné hodnoty
e. „Prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“ 
f. „Méně než 2 %“ 
g. Paradoxy výrobců 
 
III. OŠKLIVÉ VÝRAZY 
1| Cukr 
a. Náhražky rafinovaného cukru
a1. Syntetická sladidla 
a2. Polosyntetická sladidla
a3. Přírodní náhražky bílého cukru
b. Sladkosti 
c. Něco na zub
d. Bez cukru neznamená vždycky to samé 
Kakao
Kečup 
Majonéza 
Hořčice a křen 
2| Mléko & spol. 
a. Máslo, nebo margarín? Toť otázka 
b. Smetana 
c. Žlutý sýr
d. Tvaroh
e. Kefír 
f. Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky 
g. Modifikované mléko 
3| Bude z té mouky chléb? 
Pečivo  

IV. JAK SE DO LESA VOLÁ 
Vejce 
 
V. NAD KROUPAMI SE NEOFRŇUJ! 
1| Těstoviny 
2| Rýže 
3| Kroupy, krupky, krupice 
4| Kaše 
5| Cereálie 
 
VI. JAK VONÍ BROKOLICE? 
1| Zelenina a ovoce 
Dětské přesnídávky 
Hranolky – jak bez nich žít? 
2| Jak do jídla vpašovat zeleninu
a. Luštěniny
b. Listová zelenina
c. Česnek 
3| Domácí zahrádka 
4| Sezonní kalendář zeleniny a ovoce
5| Párky 
 
VIII. ZDRAVÝ JAKO RYBA? 
1| Ryby
2| Rybí konzervy 
 
IX. TUKY 
 
X. SŮL 

XI. SUŠENÉ OVOCE 
 
XII. INSTANTNÍ POKRMY ČILI RYCHLOVKY 
1| Želé, pudink, rosol 
2| Bujonové kostky a polévkové koření práškové i tekuté 
3| Káva přírodní, či nepřírodní? 
4| Melta 
5| Čaj a čajíček 
 
XIII. ŠŤÁVY A NÁPOJE 
Šťávy pro miminka a malé děti 
 
XIV. SLUNCE VE SKLE ANEB O ZAVAŘENINÁCH
1| Džemy 
2| Ovocné sirupy a kompoty 
3| Kvašáky 
 
XV. JESTLI VODA ZDRAVÍ DODÁ?
1| Voda z kohoutku 
2| Balené vody 
 
XVI. LÉKY NIKOLI Z BOŽÍ LÉKÁRNY
1| Léky
2| Probiotika 
3| Doplňky stravy
 
XVII. POTRAVINOVÁ RECYKLACE 
1| Mražení 
2| Kompost 
 
XVIII. ZVÍŘE JE TAKY ČLOVĚK
 
XIX. PLASTICKÝ NEZNAMENÁ FANTASTICKÝ 
1| Kuchyňští pomocníci 
2| Pomocníci, které by bylo lepší z kuchyně vyhodit 
a. Teflonová pánev 
b. Mikrovlnná trouba 
c. Plastové nádobí – plastický neznamená fantastický 
d. Varná deska 
e. Hrnce 
 
XX. VŠEOBECNÉ RADY 
1| Rodinné memoáry aneb pár rad pro rodiče 
2| Rady pro všechny
 
ZÁVĚR 
 
TABULKA ŠKODLIVÝCH NEBO POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV 
 
SKUPINY POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV 
 
REJSTŘÍK ODBORNÝCH TERMÍNŮ 
 
PODĚKOVÁNÍ 

Tištěná kniha

Datum vydání: 29. 10. 2020
Katalogové číslo: 75028
ISBN: 978-80-247-3735-5
Formát / stran: 144×207, 256 stran

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Vyměň chemii za jídlo

Tištěná kniha

Datum vydání: 29. 10. 2020
Katalogové číslo: 75028
ISBN: 978-80-247-3735-5
Formát / stran: 144×207, 256 stran
Jazyk: Čeština
100% 1 hlas

Vyměň chemii za jídlo

Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky?

Tištěná kniha
Brožovaná vazba
329  280  -15 %
Sklademi

Poslední aktualizace skladu 05.12.2020 11:57
i: 37110 n: 24737355r: 10218
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!

Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.

O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.

Z obsahu knihy Vyměň chemii za jídlo

ÚVOD
 
JAK TOHOTO RÁDCE POUŽÍVAT 
 
I. PŘÍHODY ZTRÁPENÉ MATKY 
1| Jak to bylo u nás 
2| Osvícení na Krétě 
3| Motivace
 
II. POTRAVINY – NÁVOD K POUŽITÍ
1| Racionální výživa
2| Potraviny ekologické a potraviny zpracované
3| Přírodně identické aroma – o tom, že „téměř“ znamená velký rozdíl 
4| Na stopě zločinců aneb o syntetických přídatných látkách 
5| Geneticky modifikované organismy 
6| Přípustné normy jsou nepřípustné 
7| Z chemického na lidský aneb jak číst etikety 
a. Pořadí složek
b. Energetická hodnota 
c. „Neobsahuje konzervanty“ 
d. Stopová množství nezanedbatelné hodnoty
e. „Prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“ 
f. „Méně než 2 %“ 
g. Paradoxy výrobců 
 
III. OŠKLIVÉ VÝRAZY 
1| Cukr 
a. Náhražky rafinovaného cukru
a1. Syntetická sladidla 
a2. Polosyntetická sladidla
a3. Přírodní náhražky bílého cukru
b. Sladkosti 
c. Něco na zub
d. Bez cukru neznamená vždycky to samé 
Kakao
Kečup 
Majonéza 
Hořčice a křen 
2| Mléko & spol. 
a. Máslo, nebo margarín? Toť otázka 
b. Smetana 
c. Žlutý sýr
d. Tvaroh
e. Kefír 
f. Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky 
g. Modifikované mléko 
3| Bude z té mouky chléb? 
Pečivo  

IV. JAK SE DO LESA VOLÁ 
Vejce 
 
V. NAD KROUPAMI SE NEOFRŇUJ! 
1| Těstoviny 
2| Rýže 
3| Kroupy, krupky, krupice 
4| Kaše 
5| Cereálie 
 
VI. JAK VONÍ BROKOLICE? 
1| Zelenina a ovoce 
Dětské přesnídávky 
Hranolky – jak bez nich žít? 
2| Jak do jídla vpašovat zeleninu
a. Luštěniny
b. Listová zelenina
c. Česnek 
3| Domácí zahrádka 
4| Sezonní kalendář zeleniny a ovoce
5| Párky 
 
VIII. ZDRAVÝ JAKO RYBA? 
1| Ryby
2| Rybí konzervy 
 
IX. TUKY 
 
X. SŮL 

XI. SUŠENÉ OVOCE 
 
XII. INSTANTNÍ POKRMY ČILI RYCHLOVKY 
1| Želé, pudink, rosol 
2| Bujonové kostky a polévkové koření práškové i tekuté 
3| Káva přírodní, či nepřírodní? 
4| Melta 
5| Čaj a čajíček 
 
XIII. ŠŤÁVY A NÁPOJE 
Šťávy pro miminka a malé děti 
 
XIV. SLUNCE VE SKLE ANEB O ZAVAŘENINÁCH
1| Džemy 
2| Ovocné sirupy a kompoty 
3| Kvašáky 
 
XV. JESTLI VODA ZDRAVÍ DODÁ?
1| Voda z kohoutku 
2| Balené vody 
 
XVI. LÉKY NIKOLI Z BOŽÍ LÉKÁRNY
1| Léky
2| Probiotika 
3| Doplňky stravy
 
XVII. POTRAVINOVÁ RECYKLACE 
1| Mražení 
2| Kompost 
 
XVIII. ZVÍŘE JE TAKY ČLOVĚK
 
XIX. PLASTICKÝ NEZNAMENÁ FANTASTICKÝ 
1| Kuchyňští pomocníci 
2| Pomocníci, které by bylo lepší z kuchyně vyhodit 
a. Teflonová pánev 
b. Mikrovlnná trouba 
c. Plastové nádobí – plastický neznamená fantastický 
d. Varná deska 
e. Hrnce 
 
XX. VŠEOBECNÉ RADY 
1| Rodinné memoáry aneb pár rad pro rodiče 
2| Rady pro všechny
 
ZÁVĚR 
 
TABULKA ŠKODLIVÝCH NEBO POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV 
 
SKUPINY POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV 
 
REJSTŘÍK ODBORNÝCH TERMÍNŮ 
 
PODĚKOVÁNÍ 

O Autorovi

Batorová Julita

Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání antibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!

Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 339  -15 %
E-kniha 288  -15 %
Tištěná 50  -15 %
Tištěná 49  -80 %
Tištěná 314  -15 %
E-kniha 267  -15 %
Tištěná 297  -15 %

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.