Vyměň chemii za jídlo
Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky?
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
280 Kč 252 KčUšetříte 28 Kč
Ihned ke stažení
i: 39573 n: 27119844r: 10218Tištěná kniha
Brožovaná vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
329 Kč 149 Kč Výjimečná cenaUšetříte 180 Kč
Poslední kusy
i
Poslední aktualizace skladu 03. 12. 2024 7:52
i: 37110 n: 24737355r: 10218 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!
Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.
O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.
Black Friday - 30 % končí za:
Soubory ke stažení
ÚVOD
JAK TOHOTO RÁDCE POUŽÍVAT
I. PŘÍHODY ZTRÁPENÉ MATKY
1| Jak to bylo u nás
2| Osvícení na Krétě
3| Motivace
II. POTRAVINY – NÁVOD K POUŽITÍ
1| Racionální výživa
2| Potraviny ekologické a potraviny zpracované
3| Přírodně identické aroma – o tom, že „téměř“ znamená velký rozdíl
4| Na stopě zločinců aneb o syntetických přídatných látkách
5| Geneticky modifikované organismy
6| Přípustné normy jsou nepřípustné
7| Z chemického na lidský aneb jak číst etikety
a. Pořadí složek
b. Energetická hodnota
c. „Neobsahuje konzervanty“
d. Stopová množství nezanedbatelné hodnoty
e. „Prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“
f. „Méně než 2 %“
g. Paradoxy výrobců
III. OŠKLIVÉ VÝRAZY
1| Cukr
a. Náhražky rafinovaného cukru
a1. Syntetická sladidla
a2. Polosyntetická sladidla
a3. Přírodní náhražky bílého cukru
b. Sladkosti
c. Něco na zub
d. Bez cukru neznamená vždycky to samé
Kakao
Kečup
Majonéza
Hořčice a křen
2| Mléko & spol.
a. Máslo, nebo margarín? Toť otázka
b. Smetana
c. Žlutý sýr
d. Tvaroh
e. Kefír
f. Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky
g. Modifikované mléko
3| Bude z té mouky chléb?
Pečivo
IV. JAK SE DO LESA VOLÁ
Vejce
V. NAD KROUPAMI SE NEOFRŇUJ!
1| Těstoviny
2| Rýže
3| Kroupy, krupky, krupice
4| Kaše
5| Cereálie
VI. JAK VONÍ BROKOLICE?
1| Zelenina a ovoce
Dětské přesnídávky
Hranolky – jak bez nich žít?
2| Jak do jídla vpašovat zeleninu
a. Luštěniny
b. Listová zelenina
c. Česnek
3| Domácí zahrádka
4| Sezonní kalendář zeleniny a ovoce
5| Párky
VIII. ZDRAVÝ JAKO RYBA?
1| Ryby
2| Rybí konzervy
IX. TUKY
X. SŮL
XI. SUŠENÉ OVOCE
XII. INSTANTNÍ POKRMY ČILI RYCHLOVKY
1| Želé, pudink, rosol
2| Bujonové kostky a polévkové koření práškové i tekuté
3| Káva přírodní, či nepřírodní?
4| Melta
5| Čaj a čajíček
XIII. ŠŤÁVY A NÁPOJE
Šťávy pro miminka a malé děti
XIV. SLUNCE VE SKLE ANEB O ZAVAŘENINÁCH
1| Džemy
2| Ovocné sirupy a kompoty
3| Kvašáky
XV. JESTLI VODA ZDRAVÍ DODÁ?
1| Voda z kohoutku
2| Balené vody
XVI. LÉKY NIKOLI Z BOŽÍ LÉKÁRNY
1| Léky
2| Probiotika
3| Doplňky stravy
XVII. POTRAVINOVÁ RECYKLACE
1| Mražení
2| Kompost
XVIII. ZVÍŘE JE TAKY ČLOVĚK
XIX. PLASTICKÝ NEZNAMENÁ FANTASTICKÝ
1| Kuchyňští pomocníci
2| Pomocníci, které by bylo lepší z kuchyně vyhodit
a. Teflonová pánev
b. Mikrovlnná trouba
c. Plastové nádobí – plastický neznamená fantastický
d. Varná deska
e. Hrnce
XX. VŠEOBECNÉ RADY
1| Rodinné memoáry aneb pár rad pro rodiče
2| Rady pro všechny
ZÁVĚR
TABULKA ŠKODLIVÝCH NEBO POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV
SKUPINY POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV
REJSTŘÍK ODBORNÝCH TERMÍNŮ
PODĚKOVÁNÍ
Tištěná kniha
Věk:
Datum vydání: 29.10.2020
Katalogové číslo: 75028
ISBN: 978-80-247-3735-5
Formát / stran: 144×207, 256 stran
Edice:
Nakladatel: Alferia
E-kniha
Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 1.06MB | 1.06MB | 0.90MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Nakladatel: Alferia
Tištěná kniha
Datum vydání: 29.10.2020
Katalogové číslo: 75028
ISBN: 978-80-247-3735-5
Formát / stran: 144×207, 256 stran
Edice:
Věk:
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia
E-kniha
Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 1.06 MB | 1.06 MB | 0.90 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Věk:
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia
Vyměň chemii za jídlo
Víš, co obsahují tvoje oblíbené jogurty, kečupy, sušenky?
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
280 Kč 252 KčUšetříte 28 Kč
Ihned ke stažení
i: 39573 n: 27119844r: 10218Tištěná kniha
Brožovaná vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
329 Kč 149 Kč Výjimečná cenaUšetříte 180 Kč
Poslední kusy
i
Poslední aktualizace skladu 03. 12. 2024 7:52
i: 37110 n: 24737355r: 10218 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Julita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!
Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.
O své zkušenosti se Julita dělí v této knížce. Vysvětluje, které produkty jsou bezpečné a kterých je lepší se vyvarovat. Sdílí recepty na nenákladná a zdravá jídla, která můžete uvařit z produktů dostupných v nejbližším obchodě. Teď hned se můžete vydat na cestu jezení bez chemie.
Black Friday - 30 % končí za:
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Vyměň chemii za jídlo
ÚVOD
JAK TOHOTO RÁDCE POUŽÍVAT
I. PŘÍHODY ZTRÁPENÉ MATKY
1| Jak to bylo u nás
2| Osvícení na Krétě
3| Motivace
II. POTRAVINY – NÁVOD K POUŽITÍ
1| Racionální výživa
2| Potraviny ekologické a potraviny zpracované
3| Přírodně identické aroma – o tom, že „téměř“ znamená velký rozdíl
4| Na stopě zločinců aneb o syntetických přídatných látkách
5| Geneticky modifikované organismy
6| Přípustné normy jsou nepřípustné
7| Z chemického na lidský aneb jak číst etikety
a. Pořadí složek
b. Energetická hodnota
c. „Neobsahuje konzervanty“
d. Stopová množství nezanedbatelné hodnoty
e. „Prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“
f. „Méně než 2 %“
g. Paradoxy výrobců
III. OŠKLIVÉ VÝRAZY
1| Cukr
a. Náhražky rafinovaného cukru
a1. Syntetická sladidla
a2. Polosyntetická sladidla
a3. Přírodní náhražky bílého cukru
b. Sladkosti
c. Něco na zub
d. Bez cukru neznamená vždycky to samé
Kakao
Kečup
Majonéza
Hořčice a křen
2| Mléko & spol.
a. Máslo, nebo margarín? Toť otázka
b. Smetana
c. Žlutý sýr
d. Tvaroh
e. Kefír
f. Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky
g. Modifikované mléko
3| Bude z té mouky chléb?
Pečivo
IV. JAK SE DO LESA VOLÁ
Vejce
V. NAD KROUPAMI SE NEOFRŇUJ!
1| Těstoviny
2| Rýže
3| Kroupy, krupky, krupice
4| Kaše
5| Cereálie
VI. JAK VONÍ BROKOLICE?
1| Zelenina a ovoce
Dětské přesnídávky
Hranolky – jak bez nich žít?
2| Jak do jídla vpašovat zeleninu
a. Luštěniny
b. Listová zelenina
c. Česnek
3| Domácí zahrádka
4| Sezonní kalendář zeleniny a ovoce
5| Párky
VIII. ZDRAVÝ JAKO RYBA?
1| Ryby
2| Rybí konzervy
IX. TUKY
X. SŮL
XI. SUŠENÉ OVOCE
XII. INSTANTNÍ POKRMY ČILI RYCHLOVKY
1| Želé, pudink, rosol
2| Bujonové kostky a polévkové koření práškové i tekuté
3| Káva přírodní, či nepřírodní?
4| Melta
5| Čaj a čajíček
XIII. ŠŤÁVY A NÁPOJE
Šťávy pro miminka a malé děti
XIV. SLUNCE VE SKLE ANEB O ZAVAŘENINÁCH
1| Džemy
2| Ovocné sirupy a kompoty
3| Kvašáky
XV. JESTLI VODA ZDRAVÍ DODÁ?
1| Voda z kohoutku
2| Balené vody
XVI. LÉKY NIKOLI Z BOŽÍ LÉKÁRNY
1| Léky
2| Probiotika
3| Doplňky stravy
XVII. POTRAVINOVÁ RECYKLACE
1| Mražení
2| Kompost
XVIII. ZVÍŘE JE TAKY ČLOVĚK
XIX. PLASTICKÝ NEZNAMENÁ FANTASTICKÝ
1| Kuchyňští pomocníci
2| Pomocníci, které by bylo lepší z kuchyně vyhodit
a. Teflonová pánev
b. Mikrovlnná trouba
c. Plastové nádobí – plastický neznamená fantastický
d. Varná deska
e. Hrnce
XX. VŠEOBECNÉ RADY
1| Rodinné memoáry aneb pár rad pro rodiče
2| Rady pro všechny
ZÁVĚR
TABULKA ŠKODLIVÝCH NEBO POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV
SKUPINY POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV
REJSTŘÍK ODBORNÝCH TERMÍNŮ
PODĚKOVÁNÍ
O Autorovi
Batorová JulitaJulita Batorová si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání antibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit!
Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Vaří své rodině chutně a zdravě, a tím i zajišťuje nejlepší prevenci před rakovinou nebo cukrovkou.