Zahradní pece na pizzu a chleba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
135 Kč 122 KčUšetříte 14 Kč
Ihned ke stažení
i: 24488 n: 24768007r: 5144Tištěná kniha
Brožovaná vazba
Titul doprodán
r: 5144 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Kniha je věnována návrhům a stavbě pecí od těch klasických menších po profesionální. Čtenář získá návody jak a z jakého materiálu si takovou pec postavit. Na mnoha fotografiích a kresbách jsou podrobně popsány stavební postupy, rady k umístění a především upozornění na různá rizika ověřená zkušenostmi jednotlivých stavebníků, kteří mají s podobnými realizacemi dlouholeté zkušenosti. Jedna kapitola je věnována receptům na výborné pizzy z ověřeného těsta z Itálie.
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Zahradní pece na pizzu a chleba
OBSAH
1 Není pec jako pec
2 Na co byste se chtěli zeptat ohledně pecí na pizzu
2.1 Pece na dřevo obecně
2.2 Co je pec na dřevo
2.3 Co vlastně děláme když používáme pec na dřevo
2.4 Zapálení ohně v peci
2.5 Technologie vnitřního ohnišťového prostoru pece
2.6 Jak velkou pec si postavit
2.7 Pec musíme dobře zaizolovat
2.8 Jak udržet pec co nejdéle schopnou pečení
3 Provoz a obsluha pece (nejen) na pizzu
3.1 Příprava jídel v peci na dřevo
3.2 Rozpálení pece pro pečení tradičního chleba
3.3 Doba rozpalování pece
3.4 Jaký druh pece zvolit
4 Jednoduchá hliněná "přírodníí" pec
4.1 Konstrukce tradiční hliněné pece
4.2 Příprava kamnářské hlíny
4.3 Nanášení kamnářské hlíny
5 Hliněná pec s klenbou na formě z písku
5.1 Inspirace ze Severní Ameriky
5.2 Stavba v Guatemale
6 Zahradní pícka typ Párty
6.1 Obměna zahradní pícky s použitím klenby
6.2 Dokončení a opláštění
6.3 Další řešení zahradních pícek
7 Domečková zahradní pec na pizzu
7.1 Práce na základové desce
7.2 Vyzdívání stěn pod středovou desku
7.3 Zhotovení betonové desky pod ohništěm
7.4 Vytvoření topného prostoru - ohniště
7.4.1 Stavba obvodu a klenby topného prostoru - ohniště
7.4.1.1 Stavba klenby
7.4.1.2 Dvířka do pece
7.4.1.3 Oblouky klenby
7.4.2 Izolační plášť a armování nad klenbou pece
7.4.2.1 Použití izolační obezdívky pro lepší "ukládáníí" tepla
7.4.2.2 Duhy žáruvzdorné tepelné izolace
7.4.2.3 Litý lehčený beton
7.5 Stavba komína a vstupního prostoru do ohniště
8 Stavba zahradní pece dle Petry Bezdek
8.1 Základní údaje pro cihlovou pec s valenou klenbou
8.2 Příprava stavby
8.3 Stavba pece
8.4 Dokončovací práce
8.5 Návod na topení v cihlové peci
8.5.1 Pomůcky, které potřebujeme
8.5.2 Vytápění
9 Pečeme pizzu podle receptů paní Uschi Ipolt-Ustali
9.1 Kdo by neměl rád pizzu
9.2 Recept na těsto na pizzu
9.3 Přísady na pizzu
9.4 Zdobení pizzy
9.5 Pečení v peci
9.6 Vyzkoušené a oblíbené recepty na pizzy paní Uschi
10 Problémy, závady a jejich řešení
Použitá literatura a prameny
O Autorovi
Vlk VáclavNarozen v Praze, po vyučení provozní chemik, dále studia na SVVŠ, Ped. fak. UK a Institutu řízení. Praxe: dělník, mistr, učitel, vedoucí DS, vedoucí provozu tepelných zařízení. Od roku 1988 působí v soukromém sektoru. Píše odborné i populární články do tisku - Chatař, Domov, Lidová demokracie, Naší přírodou, Bydlení a další. V 90. letech se podílelna přípravě televizního pořadu Receptář, který se týkal tématu vytápění. Spolupracuje s časopisy „Kachelofen und Kamin", „Baubiologie und Oekologie". Člen E F A -Europäische Feuerstätten Arbeitsgemeinschaft e.V. Je autorem odborných i populárních knižních titulů v nakladatelstvích Grada Publishing, a.s., ERA, XYZ, Československý spisovatel, Euromedia.