0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Zdravá výživa pro každý den

Fórum zdravé výživy
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
Titul doprodánr: 5167
E-kniha
PDF
166
Ihned ke stažení
i: 16031 n: 24765549r: 5167
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF
Snad každý z nás ocení zbrusu novou knihu, která vychází ze zkušeností a praxe těch nejlepších českých odborníků na výživu. Ti všichni se snaží vyvrátit nepodložené mýty o výživě, které se v české společnosti objevují, a uvádí přehled nejzávažnějších rizik a chyb, jichž se ve stravování dopouštíme. Získejte spolu s námi neocenitelné informace o redukčních dietách a správném stravování dětí, sportovců či seniorů. Poznejte jak moc se ovlivňují léky a potraviny a jak bojovat s aterosklerózou.

Z obsahu knihy Zdravá výživa pro každý den

Úvod

1. Historie dietních doporučení (Skutečně se výrazně mění?)
2. Význam živin a potravin ve výživě člověka
Bílkoviny
Sacharidy
Vláknina
Tuky
Trans-nenasycené mastné kyseliny
Fosfolipidy
Voda
Vitaminy
Minerální látky
Potraviny
Potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu
Potraviny a potravinové suroviny živočišného původu
Potraviny nerostného původu
Nápoje
Biopotraviny
Výrobky light

3. Nejčastější chyby při stravování
Rozdělení stravy během dne
Jíme málo zeleniny a ovoce
Glykemický index potravin
Jak se zjišťuje hodnota glykemického indexu?
Redukční diety
Index tělesné hmotnosti
Jak řešit nadváhu?
Příklad redukční diety s vyváženou skladbou potravin

4. Pravidla stravování dětí, seniorů a sportovců
Stravování dětí
Výživa předškolních dětí (3-6 let)
Výživa dětí mladšího školního věku (6-10 let)
Výživa dětí staršího školního věku (10-14 let)
Dospívající (14-18 let)
Zásady stravování seniorů (období bez pestré stravy a pohybu)
Sport a výživa

5. Jak čelit ateroskleróze bez lékaře?
Co to je a jak vzniká ateroskleróza?
Tuky v těle a dieta
Potraviny, které ovlivňují naše krevní tuky
Působení ochranných dietních faktorů
Nadváha a obezita
Fyzická aktivita
Skladba diety
Vysoký krevní tlak
Účinnost režimových opatření
Jak vypadají vědomosti o zdravém životním stylu u nás?
Nejčastější otázky a odpovědi

6. Vzájemná působení (interakce) potravin a léků
Potraviny nejčastěji a nejnebezpečněji působící na léky
Zapíjení léků
Zelenina
Mléčné výrobky
Ostatní
Účinek léků na vstřebávání některých potravin
Antibiotika
Analgetika (léky tlumící bolest)
Léky na léčbu srdečních onemocnění, včetně vysokého krevního tlaku¨
Ostatní
Závěry a obecné rady

7. Nejčastější mýty o výživě

8. Zkrácená doporučení pro ty, kdo spěchají a koupí si, půjčí či najdou tuto knihu

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 1.1MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Zdravá výživa pro každý den
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 1.1MB
Druh ochrany: Sociální ochrana

Zdravá výživa pro každý den

Fórum zdravé výživy
Snad každý z nás ocení zbrusu novou knihu, která vychází ze zkušeností a praxe těch nejlepších českých odborníků na výživu. Ti všichni se snaží vyvrátit nepodložené mýty o výživě, které se v české společnosti objevují, a uvádí přehled nejzávažnějších rizik a chyb, jichž se ve stravování dopouštíme. Získejte spolu s námi neocenitelné informace o redukčních dietách a správném stravování dětí, sportovců či seniorů. Poznejte jak moc se ovlivňují léky a potraviny a jak bojovat s aterosklerózou.
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
Titul doprodánr: 5167
E-kniha
PDF
166
Ihned ke stažení
i: 16031 n: 24765549r: 5167

Z obsahu knihy Zdravá výživa pro každý den

Úvod

1. Historie dietních doporučení (Skutečně se výrazně mění?)
2. Význam živin a potravin ve výživě člověka
Bílkoviny
Sacharidy
Vláknina
Tuky
Trans-nenasycené mastné kyseliny
Fosfolipidy
Voda
Vitaminy
Minerální látky
Potraviny
Potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu
Potraviny a potravinové suroviny živočišného původu
Potraviny nerostného původu
Nápoje
Biopotraviny
Výrobky light

3. Nejčastější chyby při stravování
Rozdělení stravy během dne
Jíme málo zeleniny a ovoce
Glykemický index potravin
Jak se zjišťuje hodnota glykemického indexu?
Redukční diety
Index tělesné hmotnosti
Jak řešit nadváhu?
Příklad redukční diety s vyváženou skladbou potravin

4. Pravidla stravování dětí, seniorů a sportovců
Stravování dětí
Výživa předškolních dětí (3-6 let)
Výživa dětí mladšího školního věku (6-10 let)
Výživa dětí staršího školního věku (10-14 let)
Dospívající (14-18 let)
Zásady stravování seniorů (období bez pestré stravy a pohybu)
Sport a výživa

5. Jak čelit ateroskleróze bez lékaře?
Co to je a jak vzniká ateroskleróza?
Tuky v těle a dieta
Potraviny, které ovlivňují naše krevní tuky
Působení ochranných dietních faktorů
Nadváha a obezita
Fyzická aktivita
Skladba diety
Vysoký krevní tlak
Účinnost režimových opatření
Jak vypadají vědomosti o zdravém životním stylu u nás?
Nejčastější otázky a odpovědi

6. Vzájemná působení (interakce) potravin a léků
Potraviny nejčastěji a nejnebezpečněji působící na léky
Zapíjení léků
Zelenina
Mléčné výrobky
Ostatní
Účinek léků na vstřebávání některých potravin
Antibiotika
Analgetika (léky tlumící bolest)
Léky na léčbu srdečních onemocnění, včetně vysokého krevního tlaku¨
Ostatní
Závěry a obecné rady

7. Nejčastější mýty o výživě

8. Zkrácená doporučení pro ty, kdo spěchají a koupí si, půjčí či najdou tuto knihu

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 219
E-kniha 186
Tištěná 199
E-kniha 169
Tištěná 189
E-kniha 118
Tištěná 199
E-kniha 169
E-kniha 118
[CMSAbstractTransformation.DataBind]: Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection. Parameter name: index

Novinky a akční nabídky knih

Přeji si být informován o novinkách


















Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace

 




Síla hesla:
 

 

Fakturační adresa

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace