0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

GDPR - Řešení problémů v praxi obcí

-20 %
Sleva končí za
Tištěná kniha
Lepená vazba
349  279  -20 %
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 14.11.2019 0:04
i: 29531 n: 24729251r: 10290
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
297  238  -20 %
Ihned ke stažení
i: 30364 n: 27127191r: 10290
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Publikace se věnuje GDPR v prostředí obcí a vychází ze zkušeností z praxe nově aplikovaného nařízení GDPR.

Popisuje oblasti, kde se v praxi obcí nejčastěji objevují pochybnosti a pochybení, ať už ve vztahu k zaměstnancům nebo ve vztahu k občanům, například zveřejňování osobních údajů, pořádání akcí, využívání souhlasů se zpracováním osobních údajů a podobně.

Publikace je praktickou příručkou pro osoby odpovědné za ochranu osobních údajů v rámci obcí. Vychází z mnoha zkušeností s implementací GDPR v různě velkých obcích a ze zkušeností s řešením reálných problémů, které se objevují při práci obcí.

Popisuje jednotlivé povinnosti vyplývající z tohoto nařízení, různé způsoby a možnosti jejich splnění, včetně praktických návodů a jejich odrazu ve vnitřních předpisech, postavení osob v rámci odpovědnosti za zpracování osobních údajů a úkoly na jednotlivých úrovních řízení.

Dále v knize naleznete souhrn evidencí a záznamů k praktickému využití.

Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
800 Kč zdarma
Objednávka
nad 800 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 800 Kč 49 Kč 69 Kč 84 Kč
Dobírka + 15 Kč + 15 Kč + 15 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr je ZDARMA

Z obsahu knihy GDPR - Řešení problémů v praxi obcí

Seznam použitých pojmů 
Seznam zkratek  
Úvod 
I. OBECNÁ ČÁST
1 Základní pojmy používané v oblasti ochrany osobních údajů 
2 Základní zásady Obecného nařízení (GDPR) a jejich odraz v povinnostech 
2.1 Zásada zákonnosti, korektnosti a transparentnosti 
2.2 Zásada účelového omezení 
2.3 Zásada minimalizace údajů
2.4 Zásada přesnosti 
2.5 Zásada omezení uložení 
2.6 Zásada integrity a důvěrnosti
2.7 Zásada odpovědnosti 
3 Práva subjektu údajů 
3.1 Právo na informace 
3.2 Právo na přístup k osobním údajům 
3.3 Právo na opravu a doplnění 
3.4 Právo na výmaz 
3.5 Právo na omezení zpracování
3.6 Právo na přenositelnost 
3.7 Právo vznést námitku 
3.8 Právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně 
na automatizovaném zpracování, včetně profilování 
3.9 Právo podat stížnost u dozorového úřadu 
3.10 Výkon práv 
4 Souhlas se zpracováním osobních údajů 
5 Záznamy o činnostech
6 Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů 
7 Smlouva o zpracování osobních údajů 
8 Zabezpečení osobních údajů a jeho porušení
8.1 Povinnost zabezpečit osobní údaje 
8.2 Porušení zabezpečení osobních údajů 
8.3 Úloha zpracovatele 
9 Dozorový úřad 
10 Jmenování pověřence pro ochranu osobních údajů 
11 Sankce 
II. ZVLÁŠTNÍ ČÁST
1 Zveřejňování osobních údajů, mlčenlivost 
1.1 Zveřejňování smluv podle zákona o registru smluv a ochrana osobních údajů
1.2 Ochrana osobních údajů při poskytování informací 
1.3 Povinnost mlčenlivosti a ochrana osobních údajů 
1.4 Zveřejňování na úřední desce 
1.5 Pořízení a zveřejnění záznamu z jednání zastupitelstva za účelem informování veřejnosti
2 Zpracování osobních údajů zaměstnanců obce 
2.1 Zpracování osobních údajů před vznikem pracovního poměru 
2.2 Zpracování osobních údajů v průběhu pracovního poměru 
2.3 Zpracování osobních údajů po skončení pracovního poměru 
2.4 Ochrana soukromí zaměstnanců na pracovišti 
3 Video a audio záznamy jako zpracování osobních údajů 
3.1 Pořizování zvukového a obrazového záznamu účastníkem řízení 
3.2 Pořizování zvukového a obrazového záznamu ze strany správního orgánu
3.3 Kamerový systém uvnitř úřadu 
3.4 Možnost využití záznamu z kamerového systému ve správním řízení
3.5 Městské dohlížecí kamerové systémy 
3.6 Provozování kamerových systémů v obecních bytových domech 
4 Zákonný rámec zpracování osobních údajů obecní policií 
5 Zvláštní činnosti obce
5.1 Kroniky obce 
5.2 Jubilea a gratulace občanům 
5.3 Správní řízení
5.4 Poskytování osobních údajů při kontrole
6 Měření rychlosti
Závěr 
Seznam použité literatury a materiálů 

Tištěná kniha

Datum vydání: 20. 03. 2019
Katalogové číslo: 40014
ISBN: 978-80-247-2925-1
Formát / stran: 167×240, 344 stran

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 3.04MB | 2.62MB | 2.38MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
GDPR - Řešení problémů v praxi obcí
-20 %
Sleva končí za

Tištěná kniha

Datum vydání: 20. 03. 2019
Katalogové číslo: 40014
ISBN: 978-80-247-2925-1
Formát / stran: 167×240, 344 stran
Jazyk: Čeština

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 3.04 MB | 2.62 MB | 2.38 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Jazyk: Čeština

GDPR - Řešení problémů v praxi obcí

Tištěná kniha
Lepená vazba
349  279  -20 %
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 14.11.2019 0:04
i: 29531 n: 24729251r: 10290
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
297  238  -20 %
Ihned ke stažení
i: 30364 n: 27127191r: 10290
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Publikace se věnuje GDPR v prostředí obcí a vychází ze zkušeností z praxe nově aplikovaného nařízení GDPR.

Popisuje oblasti, kde se v praxi obcí nejčastěji objevují pochybnosti a pochybení, ať už ve vztahu k zaměstnancům nebo ve vztahu k občanům, například zveřejňování osobních údajů, pořádání akcí, využívání souhlasů se zpracováním osobních údajů a podobně.

Publikace je praktickou příručkou pro osoby odpovědné za ochranu osobních údajů v rámci obcí. Vychází z mnoha zkušeností s implementací GDPR v různě velkých obcích a ze zkušeností s řešením reálných problémů, které se objevují při práci obcí.

Popisuje jednotlivé povinnosti vyplývající z tohoto nařízení, různé způsoby a možnosti jejich splnění, včetně praktických návodů a jejich odrazu ve vnitřních předpisech, postavení osob v rámci odpovědnosti za zpracování osobních údajů a úkoly na jednotlivých úrovních řízení.

Dále v knize naleznete souhrn evidencí a záznamů k praktickému využití.
Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
800 Kč zdarma
Objednávka
nad 800 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 800 Kč 49 Kč 69 Kč 84 Kč
Dobírka + 15 Kč + 15 Kč + 15 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr je ZDARMA

Z obsahu knihy GDPR - Řešení problémů v praxi obcí

Seznam použitých pojmů 
Seznam zkratek  
Úvod 
I. OBECNÁ ČÁST
1 Základní pojmy používané v oblasti ochrany osobních údajů 
2 Základní zásady Obecného nařízení (GDPR) a jejich odraz v povinnostech 
2.1 Zásada zákonnosti, korektnosti a transparentnosti 
2.2 Zásada účelového omezení 
2.3 Zásada minimalizace údajů
2.4 Zásada přesnosti 
2.5 Zásada omezení uložení 
2.6 Zásada integrity a důvěrnosti
2.7 Zásada odpovědnosti 
3 Práva subjektu údajů 
3.1 Právo na informace 
3.2 Právo na přístup k osobním údajům 
3.3 Právo na opravu a doplnění 
3.4 Právo na výmaz 
3.5 Právo na omezení zpracování
3.6 Právo na přenositelnost 
3.7 Právo vznést námitku 
3.8 Právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně 
na automatizovaném zpracování, včetně profilování 
3.9 Právo podat stížnost u dozorového úřadu 
3.10 Výkon práv 
4 Souhlas se zpracováním osobních údajů 
5 Záznamy o činnostech
6 Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů 
7 Smlouva o zpracování osobních údajů 
8 Zabezpečení osobních údajů a jeho porušení
8.1 Povinnost zabezpečit osobní údaje 
8.2 Porušení zabezpečení osobních údajů 
8.3 Úloha zpracovatele 
9 Dozorový úřad 
10 Jmenování pověřence pro ochranu osobních údajů 
11 Sankce 
II. ZVLÁŠTNÍ ČÁST
1 Zveřejňování osobních údajů, mlčenlivost 
1.1 Zveřejňování smluv podle zákona o registru smluv a ochrana osobních údajů
1.2 Ochrana osobních údajů při poskytování informací 
1.3 Povinnost mlčenlivosti a ochrana osobních údajů 
1.4 Zveřejňování na úřední desce 
1.5 Pořízení a zveřejnění záznamu z jednání zastupitelstva za účelem informování veřejnosti
2 Zpracování osobních údajů zaměstnanců obce 
2.1 Zpracování osobních údajů před vznikem pracovního poměru 
2.2 Zpracování osobních údajů v průběhu pracovního poměru 
2.3 Zpracování osobních údajů po skončení pracovního poměru 
2.4 Ochrana soukromí zaměstnanců na pracovišti 
3 Video a audio záznamy jako zpracování osobních údajů 
3.1 Pořizování zvukového a obrazového záznamu účastníkem řízení 
3.2 Pořizování zvukového a obrazového záznamu ze strany správního orgánu
3.3 Kamerový systém uvnitř úřadu 
3.4 Možnost využití záznamu z kamerového systému ve správním řízení
3.5 Městské dohlížecí kamerové systémy 
3.6 Provozování kamerových systémů v obecních bytových domech 
4 Zákonný rámec zpracování osobních údajů obecní policií 
5 Zvláštní činnosti obce
5.1 Kroniky obce 
5.2 Jubilea a gratulace občanům 
5.3 Správní řízení
5.4 Poskytování osobních údajů při kontrole
6 Měření rychlosti
Závěr 
Seznam použité literatury a materiálů 

O Autorovi

Janečková Eva
JUDr. Eva Janečková je pověřencem pro ochranu osobních údajů pro městskou část v Praze a její příspěvkové organizace. Pracuje také jako konzultant pro Sdružení místních samospráv. Několik let pracovala na Úřadu pro ochranu osobních údajů. Zajišťovala implementaci Obecného nařízení (GDPR) v několika obcích a jejich příspěvkových organizacích. Je dlouholetou přednášející pro oblast ochrany osobních údajů a přístupu k informacím. Je také autorkou celé řady odborných publikací a článků, zejména z oblasti ochrany osobních údajů.

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 223  -20 %
E-kniha 190  -20 %
Tištěná 111  -20 %
E-kniha 94  -20 %
Tištěná 271  -20 %
E-kniha 230  -20 %
Tištěná 149  -50 %
E-kniha 203  -20 %
Tištěná 207  -20 %
E-kniha 176  -20 %
Tištěná 311  -20 %
E-kniha 265  -20 %

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace





Síla hesla:
 

 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.