0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

GDPR - Řešení problémů v praxi škol

Tištěná kniha
Lepená vazba
389  331  -15 %
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 27.9.2020 9:31
i: 35979 n: 27125791r: 11227
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
331  281  -15 %
Ihned ke stažení
i: 36158 n: 27113545r: 11227
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Pokud máte co dělat s GDPR ve školách a školských zařízeních, v této publikaci naleznete úplně vše. Popisuje povinnosti i způsoby jejich realizace, představuje i vaše práva. Ukazuje, jak se GDPR odráží i v dalších vnitřních předpisech, v postavení osob v rámci odpovědnosti za zpracování osobních údajů a v úkolech na jednotlivých úrovních řízení.

V knize dále naleznete souhrn evidencí a záznamů, které bude nutné vést. Kniha vypichuje oblasti, kde se v praxi škol nejčastěji objevují pochybnosti a pochybení, ať už ve vztahu k zaměstnancům, nebo ve vztahu k zákonným zástupcům. Řeší četné praktické problémy v praxi škol a obsahuje širokou paletu vzorů s komentářem pro přímé použití při činnosti škol.

Publikace je praktickou příručkou pro osoby odpovědné za ochranu osobních údajů v rámci škol.

Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
800 Kč zdarma
Objednávka
nad 800 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 800 Kč 49 Kč 74 Kč 95 Kč
Dobírka + 15 Kč + 15 Kč + 15 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr je ZDARMA

Z obsahu knihy GDPR - Řešení problémů v praxi škol

Seznam použitých pojmů 
Seznam zkratek  
Úvod 
I. OBECNÁ ČÁST
1 Základní pojmy používané v oblasti ochrany osobních údajů 
2 Základní zásady Obecného nařízení (GDPR) a jejich odraz v povinnostech 
2.1 Zásada zákonnosti, korektnosti a transparentnosti 
2.2 Zásada účelového omezení 
2.3 Zásada minimalizace údajů 
2.4 Zásada přesnosti 
2.5 Zásada omezení uložení 
2.6 Zásada integrity a důvěrnosti 
2.7 Zásada odpovědnosti 
3 Práva subjektu údajů 
3.1 Právo na informace 
3.2 Právo na přístup k osobním údajům 
3.3 Právo na opravu a doplnění 
3.4 Právo na výmaz 
3.5 Právo na omezení zpracování 
3.6 Právo na přenositelnost 
3.7 Právo vznést námitku
3.8 Právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na
automatizovaném zpracování, včetně profilování 
3.9 Právo podat stížnost u dozorového úřadu
3.10 Výkon práv 
4 Souhlas se zpracováním osobních údajů 
4.1 Základní parametry souhlasu se zpracováním osobních údajů 
4.2 Souhlasy ve školství 
4.3 Souhlas žáků 
5 Záznamy o činnostech 
6 Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů 
7 Smlouva o zpracování osobních údajů
8 Zabezpečení osobních údajů 
9 Porušení zabezpečení osobních údajů 
10 Směrnice o zpracování osobních údajů 
11 Pověřenec pro ochranu osobních údajů
12 Dozorový úřad 
13 Sankce 
II ZVLÁŠTNÍ ČÁST
1 Přijímání dítěte ke vzdělávání 
1.1 Mateřská škola 
1.2 Základní škola 
2 Poskytování osobních údajů třetím osobám 
2.1 Poskytování osobních údajů při kontrole České školní inspekce 
2.2 Poskytování osobních údajů Policii ČR 
2.3 Předávání osobních údajů žáků pojišťovnám 
2.4 Spolupráce školy a OSPOD 
2.5 Předání osobních údajů žáka při jeho přestupu na jinou školu 
3 Pověření k vyzvedávání dítěte 
4 Vzájemné povinnosti mezi zákonnými zástupci a školou při předávání osobních údajů 
5 Zveřejňování a zpřístupňování osobních údajů 
5.1 Zveřejňování smluv podle zákona o registru smluv a ochrana osobních údajů
5.2 Ochrana osobních údajů při poskytování informací 
5.3 Povinnost mlčenlivosti a ochrana osobních údajů 
6 Kamery se záznamem ve školství
6.1 Důvody pro instalaci kamerového systému 
6.2 Zákonné důvody 
6.3 Zákoník práce 
6.4 Práva subjektu údajů 
Závěr
Seznam použitých materiálů a odborné literatury 

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 01. 2020
Katalogové číslo: 40051
ISBN: 978-80-271-2579-1
Formát / stran: 167×240, 352 stran

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 3.95MB | 2.86MB | 4.23MB
Druh ochrany: Sociální ochrana

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
GDPR - Řešení problémů v praxi škol

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 01. 2020
Katalogové číslo: 40051
ISBN: 978-80-271-2579-1
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Jazyk: Čeština

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 3.95 MB | 2.86 MB | 4.23 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Jazyk: Čeština

GDPR - Řešení problémů v praxi škol

Tištěná kniha
Lepená vazba
389  331  -15 %
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 27.9.2020 9:31
i: 35979 n: 27125791r: 11227
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
331  281  -15 %
Ihned ke stažení
i: 36158 n: 27113545r: 11227
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Pokud máte co dělat s GDPR ve školách a školských zařízeních, v této publikaci naleznete úplně vše. Popisuje povinnosti i způsoby jejich realizace, představuje i vaše práva. Ukazuje, jak se GDPR odráží i v dalších vnitřních předpisech, v postavení osob v rámci odpovědnosti za zpracování osobních údajů a v úkolech na jednotlivých úrovních řízení.

V knize dále naleznete souhrn evidencí a záznamů, které bude nutné vést. Kniha vypichuje oblasti, kde se v praxi škol nejčastěji objevují pochybnosti a pochybení, ať už ve vztahu k zaměstnancům, nebo ve vztahu k zákonným zástupcům. Řeší četné praktické problémy v praxi škol a obsahuje širokou paletu vzorů s komentářem pro přímé použití při činnosti škol.

Publikace je praktickou příručkou pro osoby odpovědné za ochranu osobních údajů v rámci škol.
Proč nakupovat u nás?
99 %
titulů skladem
Ukázky
u většiny knih
Doprava nad
800 Kč zdarma
Objednávka
nad 800 Kč ZDARMA ZDARMA ZDARMA
do 800 Kč 49 Kč 74 Kč 95 Kč
Dobírka + 15 Kč + 15 Kč + 15 Kč


Ceny jsou uvedené včetně balného a DPH

Osobní odběr je ZDARMA

Z obsahu knihy GDPR - Řešení problémů v praxi škol

Seznam použitých pojmů 
Seznam zkratek  
Úvod 
I. OBECNÁ ČÁST
1 Základní pojmy používané v oblasti ochrany osobních údajů 
2 Základní zásady Obecného nařízení (GDPR) a jejich odraz v povinnostech 
2.1 Zásada zákonnosti, korektnosti a transparentnosti 
2.2 Zásada účelového omezení 
2.3 Zásada minimalizace údajů 
2.4 Zásada přesnosti 
2.5 Zásada omezení uložení 
2.6 Zásada integrity a důvěrnosti 
2.7 Zásada odpovědnosti 
3 Práva subjektu údajů 
3.1 Právo na informace 
3.2 Právo na přístup k osobním údajům 
3.3 Právo na opravu a doplnění 
3.4 Právo na výmaz 
3.5 Právo na omezení zpracování 
3.6 Právo na přenositelnost 
3.7 Právo vznést námitku
3.8 Právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na
automatizovaném zpracování, včetně profilování 
3.9 Právo podat stížnost u dozorového úřadu
3.10 Výkon práv 
4 Souhlas se zpracováním osobních údajů 
4.1 Základní parametry souhlasu se zpracováním osobních údajů 
4.2 Souhlasy ve školství 
4.3 Souhlas žáků 
5 Záznamy o činnostech 
6 Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů 
7 Smlouva o zpracování osobních údajů
8 Zabezpečení osobních údajů 
9 Porušení zabezpečení osobních údajů 
10 Směrnice o zpracování osobních údajů 
11 Pověřenec pro ochranu osobních údajů
12 Dozorový úřad 
13 Sankce 
II ZVLÁŠTNÍ ČÁST
1 Přijímání dítěte ke vzdělávání 
1.1 Mateřská škola 
1.2 Základní škola 
2 Poskytování osobních údajů třetím osobám 
2.1 Poskytování osobních údajů při kontrole České školní inspekce 
2.2 Poskytování osobních údajů Policii ČR 
2.3 Předávání osobních údajů žáků pojišťovnám 
2.4 Spolupráce školy a OSPOD 
2.5 Předání osobních údajů žáka při jeho přestupu na jinou školu 
3 Pověření k vyzvedávání dítěte 
4 Vzájemné povinnosti mezi zákonnými zástupci a školou při předávání osobních údajů 
5 Zveřejňování a zpřístupňování osobních údajů 
5.1 Zveřejňování smluv podle zákona o registru smluv a ochrana osobních údajů
5.2 Ochrana osobních údajů při poskytování informací 
5.3 Povinnost mlčenlivosti a ochrana osobních údajů 
6 Kamery se záznamem ve školství
6.1 Důvody pro instalaci kamerového systému 
6.2 Zákonné důvody 
6.3 Zákoník práce 
6.4 Práva subjektu údajů 
Závěr
Seznam použitých materiálů a odborné literatury 

O Autorovi

Janečková Eva
JUDr. Eva Janečková je pověřencem pro ochranu osobních údajů pro městskou část v Praze a její příspěvkové organizace. Pracuje také jako konzultant pro Sdružení místních samospráv. Několik let pracovala na Úřadu pro ochranu osobních údajů. Zajišťovala implementaci Obecného nařízení (GDPR) v několika obcích a jejich příspěvkových organizacích. Je dlouholetou přednášející pro oblast ochrany osobních údajů a přístupu k informacím. Je také autorkou celé řady odborných publikací a článků, zejména z oblasti ochrany osobních údajů.

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 288  -15 %
E-kniha 245  -15 %
Tištěná 220  -15 %
E-kniha 187  -15 %
Tištěná 297  -15 %
E-kniha 252  -15 %
Tištěná 288  -15 %
E-kniha 245  -15 %

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.