Kouzlo fermentace s plísní koji
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 509 KčPředprodej
i Předpokládané datum vydání 25. 09. 2023 br>Knihu vám zašleme ihned po naskladnění
Poslední aktualizace skladu 27. 09. 2023 4:29
i: 45376 n: 27113422r: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331
Tištěná kniha
Věk:
Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Edice:
Tištěná kniha
Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Edice:
Věk:
Jazyk: Čeština
Kouzlo fermentace s plísní koji
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599 Kč 509 KčPředprodej
i Předpokládané datum vydání 25. 09. 2023 br>Knihu vám zašleme ihned po naskladnění
Poslední aktualizace skladu 27. 09. 2023 4:29
i: 45376 n: 27113422r: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Kouzlo fermentace s plísní koji
Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331