0 Ks
0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Kouzlo fermentace s plísní koji

- 25 % z DMOC
Kouzlo fermentace s plísní koji
-25 %
Sleva končí za
Tištěná kniha
Šitá vazba
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599  449  -25 %
Sklademi

Poslední aktualizace skladu 13. 06. 2024 6:21
i: 45376 n: 27113422r: 13020
E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
509  382  -25 %
Ihned ke stažení
i: 45901 n: 27170005r: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.

Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.

V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:

• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

Sleva 25 % končí za:

Z obsahu knihy Kouzlo fermentace s plísní koji

Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331

Tištěná kniha

Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Nakladatel: Alferia

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 8.15MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Nakladatel: Alferia

Recenze

Recenze Anny Pačevové z mygreenovi.cz

Koketovat a kouzlit s koji v kuchyni jsem začala před pár lety. Nejvíc mě oslovilo amazake, které mi naprosto učarovalo.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je opravdu nádherná a já osobně jsem z ní velmi nadšená. Měla jsem zálusk na anglické vydání a mám radost, že u nás máme to české!

V knize najdete povídání o koji a jak to vše funguje. Také velmi praktické tipy a návody právě na zmiňované amazake, dále aminopasty (což je třeba miso, ale u toho to nekončí!), sójové omáčky a další dobroty. Uvnitř je detailní popis jak si koji vyrobit doma i spousta nevšedních a velmi zajímavých receptů jak vše v kuchyni využít. Já už se moc těším, až se pustím do dalších experimentů!

Kniha je pro všechny nadšené kvasiče a kvasičky i pro ty, co rádi experimentují v kuchyni a chtějí zkusit něco jiného, nevšedního.
Nechte se okouzlit koji a vydejte se na krásnou objevnou cestu plnou nových chuťových zážitků!
 
Anička Pačevová, mygreenovi.cz

Poškozené knihy


Poškození knihy nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však nebrání jejímu přečtení.

Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
- 25 % z DMOC i
DMOC = Doporučená maloobchodní cena
Kouzlo fermentace s plísní koji
-25 %
Sleva končí za
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF

Tištěná kniha

Datum vydání: 25.09.2023
Katalogové číslo: 75077
ISBN: 978-80-271-1342-2
Formát / stran: 167×240, 352 stran
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 8.15 MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Alferia

Kouzlo fermentace s plísní koji

Tištěná kniha
Šitá vazba
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
599  449  -25 %
Sklademi

Poslední aktualizace skladu 13. 06. 2024 6:21
i: 45376 n: 27113422r: 13020
E-kniha
PDF
i
Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.

Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
509  382  -25 %
Ihned ke stažení
i: 45901 n: 27170005r: 13020
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.

Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.

V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:

• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

Sleva 25 % končí za:

Z obsahu knihy Kouzlo fermentace s plísní koji

Obsah
Poznámka překladatele ...................................................................................................... 8
Předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ............ 9
PŘEDMLUVA (Sandor Ellix Katz) ........................................................................................... 11
Úvod Proč právě koji? ....................................................................................................... 15
1 Co je to koji? .................................................................................................................. 29
2 Hovory s plísní .............................................................................................................. 43
3 Mapování chutí .............................................................................................................. 63
4 Jak pěstovat koji .......................................................................................................... 73
5 Práce s koji pro pokročilé ......................................................................................... 107
6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ........................................... 131
7 Aminopasty ................................................................................................................. 143
8 Aminoomáčky ............................................................................................................. 173
9 Alkohol a ocet ............................................................................................................. 187
10 Maso a uzeniny ........................................................................................................... 211
11 Mléko a vejce .............................................................................................................. 241
12 Zelenina ........................................................................................................................ 257
13 Pečení a sladkosti ...................................................................................................... 273
PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ........................................................ 291
PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ............................... 289
PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy .......................................................................... 305
PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ................................................ 307
ZDROJE ............................................................................................................................... 313
BIBLIOGRAFIE ....................................................................................................................... 317
REJSTŘÍK ............................................................................................................................... 323
O AUT ORECH ....................................................................................................................... 343
PODĚKOVÁNÍ ......................................................................................................................... 331

Recenze

Recenze Anny Pačevové z mygreenovi.cz

Koketovat a kouzlit s koji v kuchyni jsem začala před pár lety. Nejvíc mě oslovilo amazake, které mi naprosto učarovalo.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je opravdu nádherná a já osobně jsem z ní velmi nadšená. Měla jsem zálusk na anglické vydání a mám radost, že u nás máme to české!

V knize najdete povídání o koji a jak to vše funguje. Také velmi praktické tipy a návody právě na zmiňované amazake, dále aminopasty (což je třeba miso, ale u toho to nekončí!), sójové omáčky a další dobroty. Uvnitř je detailní popis jak si koji vyrobit doma i spousta nevšedních a velmi zajímavých receptů jak vše v kuchyni využít. Já už se moc těším, až se pustím do dalších experimentů!

Kniha je pro všechny nadšené kvasiče a kvasičky i pro ty, co rádi experimentují v kuchyni a chtějí zkusit něco jiného, nevšedního.
Nechte se okouzlit koji a vydejte se na krásnou objevnou cestu plnou nových chuťových zážitků!
 
Anička Pačevová, mygreenovi.cz

Hodnocení čtenářů

Neověřené recenze: Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 352  -25 %
E-kniha 299  -25 %
Tištěná 374  -25 %
E-kniha 318  -25 %
Tištěná 262  -25 %
E-kniha 223  -25 %
Tištěná 262  -25 %
E-kniha 223  -25 %
Tištěná 247  -25 %
E-kniha 210  -25 %
Tištěná 224  -25 %
E-kniha 191  -25 %

Přihlášení k newsletteru

Vyberte si prosím obory, které vás zajímají a my vám budeme zasílat informace o knihách přizpůsobené vašemu zájmu



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace



 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.