Moje první opravdová kuchařka
Tištěná kniha
Pevná šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit v kamených knihkupectvích.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
569 Kč 484 KčUšetříte 85 Kč
Skladem
i
Poslední aktualizace skladu 14. 12. 2024 18:02
i: 35671 n: 27121960r: 10511 i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit u obchodních partnerů.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
484 Kč 436 KčUšetříte 48 Kč
Ihned ke stažení
i: 36231 n: 27111886r: 10511Poškozená kniha i Poškození knihy
nemá žádný vliv na obsah. Kniha může mít například zažloutlé či vybledlé listy, natrženou nebo odřenou obálku, mírně naražené rohy či jiné podobné mechanické poškození, které však
nebrání jejímu přečtení.Více informací o poškozených knihách naleznete zde.
Pevná šitá vazba
i Doporučená maloobchodní cena (DMOC) za kterou je možné knihu běžně zakoupit na našem e-shopu.
Zvýrazněná cena je naše aktuální prodejní cena.
569 Kč 341 KčUšetříte 228 Kč
Skladem
i: 37777 n: 27121960_Dr: 10511 Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
Ája Drahokoupilová je patnáctiletá nadšená kuchařka, která se v kuchyni pohybuje opravdu od dětství. Začínala tím, že si jako malá hrála s vařečkami, miskami a hrnci, a jak rostla, pletla se mámě do vaření víc a víc. Ve třech letech pomáhala obalovat řízky, v první třídě upekla svoji první bábovku a v jedenácti vařila s kuchařkou Ditou Pecháčkovou v jejím magazínu.
„Zjistila jsem, že spousta holek a kluků se vaření a pečení bojí, a tak s ním radši ani nezačnou. Ale to je velká škoda! Ukážu vám, že na tom není nic složitého. Chce to jen zahodit strach a obavy a pustit se do toho. Díky téhle kuchařce, sestavené speciálně pro ty, kteří s vařením a pečením začínají, se z vás stane král nebo královna kuchyně!
Začneme od takových základů, jako jsou míchaná vajíčka, pomazánky a těstoviny, přejdeme k polévkám, sladkým dezertům nebo zapečeným jídlům a nakonec díky názorným fotopostupům krok za krokem zvládnete připravit i boloňskou omáčku, vlastní pizzu nebo celé menu na narozeninovou oslavu. A jako třešnička na dortu vás čeká i speciální recept s Ditou P. Takže s chutí do toho!“
Proč nakupovat u nás?
Doprava nad
700 Kč zdarma
Soubory ke stažení
Z obsahu knihy Moje první opravdová kuchařka
Pár slov na úvod
Pár slov ke kuchařce
Tak tohle jsme my
LEDEN
ÚNOR
BŘEZEN
DUBEN
KVĚTEN
ČERVEN
ČERVENEC
SRPEN
ZÁŘÍ
ŘÍJEN
LISTOPAD
PROSINEC
Jahodový trifle Dity P.
Tipy a triky
Poděkování
Abecední seznam receptů:
Bábovka tety Radky
Berušky
Boloňská omáčka
Bramboráčky
Bramborová kaše
Bramborový salát
Brokolicový salát s jablkem
Bylinkové máslo
Bylinkový pstruh a petrželkové nové brambory
Cuketové placičky
Čokoládové jahody
Dětský vaječný likér
Dip se zeleninou
Domácí burgery
Domácí megahranolky z trouby
Domácí müsli
Dort pro princeznu
Dušená mrkev
Dvoubarevné tiramisu do skleniček
Dýňová polévka
Gratinovaná dýně s nivou
Hrášková polévka
Chilli olej pro taťku
Chlazený meloun s medem a sýrem feta
Jablečný štrúdl trochu jinak
Jahodová ledová bábovka
Jahodový trifle Dity P.
Játrová paštika
Klasický jablečný štrúdl
Kuře pečené na zelenině
Kuře v papilotě
Kuřecí maso – příprava na gril
Kuřecí přírodní plátek s kapary a smetanou
Kuřecí řízek v trojobalu
Kuřecí špízy
Levandulové sušenky
Linecké cukroví
Litý perník na plech
Masové kuličky
Meruňkové knedlíky
Meruňkový džem
Míchaná vejce
Mrkvové placičky
Mřížkový koláč
Muffiny s krémem
Mumie
Nakládaný hermelín pro tátu
Nepečený piškotový dort s broskvemi
Ochucená majonéza s nivou
Ochucená majonéza à la tatarka
Okurková limonáda
Okurkové toasty s koprovým máslem
Opečené minitoasty s avokádovou pěnou
Ovocné špízy
Ovocný dort
Ovocný salát
Palačinky
Panna cotta
Parmazánová cuketa
Pečená zelenina na plechu s dipem
Pečené brambory tety Pavly
Perníčky
Pirátské lodičky
Pizza
Pohádkově smetanová zmrzlina
Poleva na ozdobení perníčků
Pracny
Psí koláčky
Rozmarýnový olej pro mamku
Ryba pečená v papilotě
Rychlé lívance
Rychlý zeleninový salát
Salát z mrkví a jablek s medem
Slaný koláč s pórkem, hráškem a nivou
Slaný koláč z listového těsta
Sushi
Šneci z listového těsta
Špagety s pórkem a mrkví
Šťouchané brambory
Švestky s mandlí obalované ve slanině
Těstovinový salát s tuňákem
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Tříbarevná sekaná
Tuňáková pomazánka
Vaječná omeleta
Vajíčková pomazánka
Vanilkové rohlíčky
Vařené brambory
Vejce na hniličku
Vejce naměkko
Vejce natvrdo
Velikonoční beránek
Vepřové kotlety ve smetaně
Vídeňské minipárečky v listovém těstě
Vločková kaše s ovocem
Vosí hnízda
Vrstvený salát do skleničky
Zahřívací čokoláda do nepohody
Zálivka na salát
Zapečená rajčata se sýrem
Zdravá svačina do školy
Zelené fazolky s praženými ořechy a slaninou
Zeleninový salát
Zmrzlina s lesním ovocem
Recenze
Kniha Moje první opravdová kuchařka přináší spoustu receptů, které jsou jednodušší, ale zase ne tolik, protože jsou přeci jen určené teenagerům, kteří už nejsou malými dětmi. Mmohou tak připravit jídla, za která se rozhodně nebudou stydět a která potěší celou rodinu.
Autorka popisuje postup přípravy normálním jazykem a neopomíjí ani podrobnosti, u kterých by mohly děti váhat. Takže to vypadá spíše jako vyprávění kamaráda kamarádce, jak má jídlo uvařit (takto je to v celé knížce – autorka píše v první osobně a víceméně popisuje, co a jak dělá).
Celá recenze na Maminkoutek.cz
Já sice nejsem začínající kuchařka, ale Ájiny recepty jsou mi sympatické. Jsou totiž jednoduché a až na pár výjimek i rychlé, což přesně potřebuji. Mám tam vyhlídnuto plno dalších zajímavých obědů, které nejsou sice úplně zdravé, ale také to nejsou žádné „hřebíky do rakve“ našeho rodinného zdraví. Takže podle ní budu rozhodně vařit častěji. :)
Celá recenze na Blaznivamama.cz
Tato kuchařka je naprosto úžasná! Musím říci, že se autorce opravdu povedla. Na této kuchařce bych ocenila její přehlednost, ale i zajímavosti o různých surovinách, odkud pochází atd. To dělá tuto kuchařku vyjímečnou.
Celá recenze na Kritiky.cz
Co se týče surovin je kniha geniální – většinou nemusíte pro nic moc běhat, potraviny používá běžné nebo běžně sehnatelné. Myslím, že Ájina kuchařka dobře poslouží i mladíkům ( příp. slečnám), kteří zrovna opustili „mama hotel“ a budou si muset začít vařit sami 🙂.
Celá recenze na Knihazaknihou.cz