0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Zdravá výživa

2., přepracované vydání
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
148 -20 %
Poslední kusyi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 12.12.2017 10:10
i: 17698 n: 24734330r: 6212
E-kniha
PDF
126 -20 %
Ihned ke stažení
i: 17699 n: 24773797r: 6212
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF
S návody a "zaručenýmii" tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Jak ale najít skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o svou fyzickou kondici? Buďte realističtí a zachovejte si splnitelná očekávání! Tímto směrem vás povede publikace zkušené dietní lékařky. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy vám pomohou převést zdravý způsob stravování do vašeho každodenního života.Knihu recenzovala prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Z obsahu knihy Zdravá výživa

1/ Význam zdravé výživy pro aktivní život
2/ Česká pyramida zdravé výživy
Jak pracovat s pyramidou
Podle jakých kritérií byly potraviny řazeny do pyramidy?
3/ Bílkoviny ve výživě
Trojpoměr základních živin
Kolik je moc a kolik je málo?
4/ Tuky a cholesterol
Co jsou tuky?
K čemu potřebujeme tuky?
Jak vybírat tuky?
Cholesterol
5/ Sacharidy
Jednoduché sacharidy
Složité sacharidy
Oligosacharidy
Potřebné množství sacharidů
Diabetes a potraviny vhodné pro diabetiky
Intolerance mléčného cukru (laktózy)
6/ Vláknina
Rozpustná vláknina (pektiny)
Nerozpustná vláknina (celulóza a lignin)
Vláknina při redukci váhy
Vláknina z lékárny
7/ Glykemický index potravin
Co je vlastně glykemický index potravin?
Jak se glykemický index zjišťuje?
Jak využít glykemický index při hubnutí?
8/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Přehled vitaminů rozpustných ve vodě
Přehled vitaminů rozpustných v tucích
Minerální látky
Potřebujete doplňky stravy?
9/ Další možnosti preventivní výživy
Antioxidanty
Probiotika
Prebiotika
Fytoestrogeny
Rostlinné fenoly
Nukleotidy
Lecitin
10/ Funkční potraviny - potraviny pro zdraví
Co jsou funkční potraviny?
Příklady funkčních potravin
Přirozené funkční potraviny
11/ Pitný režim a druhy nápojů
Optimální pitný režim
Jaká jsou rizika nedostatečného příjmu tekutin?
Nápoje vhodné a méně vhodné
12/ Alternativní výživové směry
Vegetariánství
Makrobiotika
Výhody alternativních výživových stylů
13/ Strategie pro zdravé hubnutí
Nadváha a obezita
Proč se bránit nadváze?
Co je normální váha, nadváha, obezita?
Možnosti redukce váhy
Jak rychle lze zhubnout?
Co se děje při hubnutí a co se stane po zhubnutí?
Přehled nejpopulárnějších diet
Hubnutí v praxi
Které skupiny potravin jsou vhodné pro hubnutí?
Které skupiny potravin je nutno omezovat?
Příklady vhodného redukčního jídelníčku
Které problémy můžete očekávat při hubnutí a jak je řešit?
Jak postupovat po dosažení ideální váhy?
Význam pohybu při hubnutí
Jak zvládat nástrahy okolního světa a vlastní psychiky
Kontakty
14/ Výživa v otázkách a odpovědích
Otázky ke kapitole Význam zdravé výživy pro aktivní život
Otázky ke kapitole Nová pyramidy zdravé výživy
Otázky ke kapitole Bílkoviny ve výživě
Otázky ke kapitole Tuky a cholesterol
Otázky ke kapitole Sacharidy
Otázky ke kapitole Vláknina
Otázky ke kapitole Glykemický index potravin
Otázky ke kapitole Vitaminy a minerální látky
Otázky ke kapitole Další možnosti preventivní výživy
Otázky ke kapitole Funkční potraviny
Otázky ke kapitole Pitný režim a druhy nápojů
Otázky ke kapitole Alternativní výživové směry
Otázky ke kapitole Strategie pro zdravé hubnutí
Ostatní dotazy
Příloha - tabulky nutričních hodnot
Literatura

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 01. 2011
Katalogové číslo: 2219
ISBN: 978-80-247-3433-0
Formát / stran: 144×207, 140 stran

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 0.7MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Zdravá výživa
-20 %
Sleva končí za
Prolistovat knihu

Ukázky z E-knihy

PDF

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 01. 2011
Katalogové číslo: 2219
ISBN: 978-80-247-3433-0
Formát / stran: 144×207, 140 stran

E-kniha

Formát: PDF
Velikost: 0.7MB
Druh ochrany: Sociální ochrana

Zdravá výživa

2., přepracované vydání
S návody a "zaručenýmii" tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Jak ale najít skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o svou fyzickou kondici? Buďte realističtí a zachovejte si splnitelná očekávání! Tímto směrem vás povede publikace zkušené dietní lékařky. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy vám pomohou převést zdravý způsob stravování do vašeho každodenního života.Knihu recenzovala prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
148 -20 %
Poslední kusyi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 12.12.2017 10:10
i: 17698 n: 24734330r: 6212
E-kniha
PDF
126 -20 %
Ihned ke stažení
i: 17699 n: 24773797r: 6212

Z obsahu knihy Zdravá výživa

1/ Význam zdravé výživy pro aktivní život
2/ Česká pyramida zdravé výživy
Jak pracovat s pyramidou
Podle jakých kritérií byly potraviny řazeny do pyramidy?
3/ Bílkoviny ve výživě
Trojpoměr základních živin
Kolik je moc a kolik je málo?
4/ Tuky a cholesterol
Co jsou tuky?
K čemu potřebujeme tuky?
Jak vybírat tuky?
Cholesterol
5/ Sacharidy
Jednoduché sacharidy
Složité sacharidy
Oligosacharidy
Potřebné množství sacharidů
Diabetes a potraviny vhodné pro diabetiky
Intolerance mléčného cukru (laktózy)
6/ Vláknina
Rozpustná vláknina (pektiny)
Nerozpustná vláknina (celulóza a lignin)
Vláknina při redukci váhy
Vláknina z lékárny
7/ Glykemický index potravin
Co je vlastně glykemický index potravin?
Jak se glykemický index zjišťuje?
Jak využít glykemický index při hubnutí?
8/ Vitaminy a minerální látky
Vitaminy
Přehled vitaminů rozpustných ve vodě
Přehled vitaminů rozpustných v tucích
Minerální látky
Potřebujete doplňky stravy?
9/ Další možnosti preventivní výživy
Antioxidanty
Probiotika
Prebiotika
Fytoestrogeny
Rostlinné fenoly
Nukleotidy
Lecitin
10/ Funkční potraviny - potraviny pro zdraví
Co jsou funkční potraviny?
Příklady funkčních potravin
Přirozené funkční potraviny
11/ Pitný režim a druhy nápojů
Optimální pitný režim
Jaká jsou rizika nedostatečného příjmu tekutin?
Nápoje vhodné a méně vhodné
12/ Alternativní výživové směry
Vegetariánství
Makrobiotika
Výhody alternativních výživových stylů
13/ Strategie pro zdravé hubnutí
Nadváha a obezita
Proč se bránit nadváze?
Co je normální váha, nadváha, obezita?
Možnosti redukce váhy
Jak rychle lze zhubnout?
Co se děje při hubnutí a co se stane po zhubnutí?
Přehled nejpopulárnějších diet
Hubnutí v praxi
Které skupiny potravin jsou vhodné pro hubnutí?
Které skupiny potravin je nutno omezovat?
Příklady vhodného redukčního jídelníčku
Které problémy můžete očekávat při hubnutí a jak je řešit?
Jak postupovat po dosažení ideální váhy?
Význam pohybu při hubnutí
Jak zvládat nástrahy okolního světa a vlastní psychiky
Kontakty
14/ Výživa v otázkách a odpovědích
Otázky ke kapitole Význam zdravé výživy pro aktivní život
Otázky ke kapitole Nová pyramidy zdravé výživy
Otázky ke kapitole Bílkoviny ve výživě
Otázky ke kapitole Tuky a cholesterol
Otázky ke kapitole Sacharidy
Otázky ke kapitole Vláknina
Otázky ke kapitole Glykemický index potravin
Otázky ke kapitole Vitaminy a minerální látky
Otázky ke kapitole Další možnosti preventivní výživy
Otázky ke kapitole Funkční potraviny
Otázky ke kapitole Pitný režim a druhy nápojů
Otázky ke kapitole Alternativní výživové směry
Otázky ke kapitole Strategie pro zdravé hubnutí
Ostatní dotazy
Příloha - tabulky nutričních hodnot
Literatura

O Autorovi

Kunová Václava

Václava Kunová se od doby svých studií na vysoké škole zabývá výživou, zejména ve vztahu k prevenci a léčbě civilizačních onemocnění. Snaží se o skloubení nároků na zdravé stravování s kvalitní a moderní gastronomií.

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 343 -20 %
Tištěná 311 -20 %
E-kniha 265 -20 %
Tištěná 159 -20 %
E-kniha 135 -20 %
E-kniha 195 -20 %

Novinky a akční nabídky knih

Přeji si být informován o novinkách


















Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace

 




Síla hesla:
 

 

Fakturační adresa

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace