0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Molekulární gastronomie

Avantgarda na vašem stole
Tištěná kniha
Pevná šitá vazba
890 
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 18.9.2018 16:33
i: 22629 n: 24756356r: 8771
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
První česká kniha o molekulární gastronomii je tu!
Molekulární gastronomie se stává v poslední době fenoménem a my vám přinášíme unikátní publikaci, která vám pomůže nahlédnout nejen pod pokličku této tajuplné alchymie! Mediálně známý propagátor molekulární gastronomie v Čechách a na Slovensku Petr Koukolíček vás provede historií, vysvětlí podstatu „molekulárního vaření“ a naučí vás připravit nevšední pochutiny, kterými šokujete své přátele. Dozvíte se, jak se vaří třeba v Alcronu a co je to molekulární mixologie. Tento solitérní a designový kus nesmí chybět ve vaší knihovně!

Z obsahu knihy Molekulární gastronomie

I. Úvod a historie
II. Kdo je kdo? Co je co?
Petr Koukolíček
Molekulární kuchyně
Techno-emocionální kuchyně
Foodpairing
Espumas a pěny
Pavel Býček
Avantgardní kuchyně
Sous vide
Martin Baťha
Progresivní mixologie
III. Popis textur
Sferifikace
Gelifikace
Popis textur a použitých látek
Porovnání textur
Karagenan
Gellan Guma
Agar-agar
Alginát sodný
Xantanová guma
Želatina
Metylcelulóza
Maltodextrin
Sójový lecitin
Kapalný dusík
IV. Recepty
V. Partneři a poděkování

Tištěná kniha

Datum vydání: 19. 11. 2015
Katalogové číslo: 4827
ISBN: 978-80-247-5635-6
Formát / stran: 210×210, 232 stran

O Autorovi

Koukolíček Petr

Je „zapálený“ kuchař – propagátor molekulární gastronomie a spolumajitel gastronomické společnosti zabývající se cateringem a závodním stravováním v moderním pojetí, držitel ocenění VI ZIONÁŘ 2013 za přínos v gastronomii, výrobce přípravků značky MOLECULAR-BASE potřebných pro přípravu molekulárních technik, gastronomický poradce a experimentátor. Jeho práci jste mohli vidět v pořade ch Česko vaří s Pohlreichem, Zázraky přírody, Dobré ráno, Studio 6, ČT Déčko – Lovci záhad, Gejzír nebo Gondíci s.r.o., objevil se i v TV Markíza či časopise Reflex, poskytoval odborné poradenství pro pořad TV Prima Prostřeno. Jeho výtvory můžete ochutnat na různých gastronomických festivalech – Prima Fresh Festival Praha, Pardubice, Plzeň, Špilberk Food festival, Apetit festival Praha, Plzeň, Par dubice, Foodparade či na mnoha dalších privátních akcích.

Molekulární gastronomie

Tištěná kniha

Datum vydání: 19. 11. 2015
Katalogové číslo: 4827
ISBN: 978-80-247-5635-6
Formát / stran: 210×210, 232 stran

Molekulární gastronomie

Avantgarda na vašem stole
Tištěná kniha
Pevná šitá vazba
890 
Sklademi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů.

Poslední aktualizace skladu 18.9.2018 16:33
i: 22629 n: 24756356r: 8771
Zakoupením knihy získáváte nárok na dárek = knihy zdarma
První česká kniha o molekulární gastronomii je tu!
Molekulární gastronomie se stává v poslední době fenoménem a my vám přinášíme unikátní publikaci, která vám pomůže nahlédnout nejen pod pokličku této tajuplné alchymie! Mediálně známý propagátor molekulární gastronomie v Čechách a na Slovensku Petr Koukolíček vás provede historií, vysvětlí podstatu „molekulárního vaření“ a naučí vás připravit nevšední pochutiny, kterými šokujete své přátele. Dozvíte se, jak se vaří třeba v Alcronu a co je to molekulární mixologie. Tento solitérní a designový kus nesmí chybět ve vaší knihovně!

Z obsahu knihy Molekulární gastronomie

I. Úvod a historie
II. Kdo je kdo? Co je co?
Petr Koukolíček
Molekulární kuchyně
Techno-emocionální kuchyně
Foodpairing
Espumas a pěny
Pavel Býček
Avantgardní kuchyně
Sous vide
Martin Baťha
Progresivní mixologie
III. Popis textur
Sferifikace
Gelifikace
Popis textur a použitých látek
Porovnání textur
Karagenan
Gellan Guma
Agar-agar
Alginát sodný
Xantanová guma
Želatina
Metylcelulóza
Maltodextrin
Sójový lecitin
Kapalný dusík
IV. Recepty
V. Partneři a poděkování

O Autorovi

Koukolíček Petr

Je „zapálený“ kuchař – propagátor molekulární gastronomie a spolumajitel gastronomické společnosti zabývající se cateringem a závodním stravováním v moderním pojetí, držitel ocenění VI ZIONÁŘ 2013 za přínos v gastronomii, výrobce přípravků značky MOLECULAR-BASE potřebných pro přípravu molekulárních technik, gastronomický poradce a experimentátor. Jeho práci jste mohli vidět v pořade ch Česko vaří s Pohlreichem, Zázraky přírody, Dobré ráno, Studio 6, ČT Déčko – Lovci záhad, Gejzír nebo Gondíci s.r.o., objevil se i v TV Markíza či časopise Reflex, poskytoval odborné poradenství pro pořad TV Prima Prostřeno. Jeho výtvory můžete ochutnat na různých gastronomických festivalech – Prima Fresh Festival Praha, Pardubice, Plzeň, Špilberk Food festival, Apetit festival Praha, Plzeň, Par dubice, Foodparade či na mnoha dalších privátních akcích.

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 199 
E-kniha 169 
Tištěná 199 
E-kniha 169 
Tištěná 139 
Tištěná 539 
Tištěná 199 
Tištěná 99 

Novinky a akční nabídky knih

Vyberte témata, která vás zajímají:



















Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.
Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace

 


 

 

 
Síla hesla:
 

 
 

Fakturační adresa

Tento souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů dáváte společnosti Grada Publishing, a.s. pro účely zasílání obchodních sdělení (marketingových nabídek) a jiných marketingových aktivit vůči Vaší osobě. Tento Váš souhlas můžete kdykoliv odvolat a obchodní sdělení Vám pak nebudou dále zasílána. Podrobnější informace o zpracování Vašich osobních údajů naleznete zde.