0 Ks
0 Ks
0
Nákupní košík je prázdný.

K pokladně

Bakalářská a diplomová práce

Od zadání po obhajobu
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
149
Poslední kusyi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 19.11.2017 3:38
i: 25936 n: 27100798r: 9169
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
127
Ihned ke stažení
i: 26225 n: 27196852r: 9169
Usnadněte si nelehký úkol, kterým je napsání bakalářské nebo diplomové práce! Vytvořit dobrou vysokoškolskou kvalifikační práci není snadné; je třeba dodržet stanovená pravidla, kterých není málo. Kniha vás přehlednou a návodnou formou provede tímto náročným procesem.
 
Z hlediska formálních úprav nejsou až tak velké rozdíly mezi prací bakalářskou, diplomovou a disertační: všechny patří pod souhrnné označení vysokoškolská kvalifikační práce. Liší se však obsahem: „bakalářka“ je prací badatelskou, „diplomka“ prací výzkumnou a „disertačka“ prací vědeckou. Badatelská i vědeckovýzkumná práce je činností tvůrčí, ale přesto, jako u každého řemesla, platí určité zvyklosti, pravidla a normy. Publikace nabízí systematicky zpracovaný návod, jak projít jednotlivými úskalími tvorby odborného textu – na co se zaměřit, čemu se vyhnout a jak dát práci požadovanou formu. Podrobně se věnuje informačním zdrojům práce, zpracování bibliografických odkazů, sazbě a formátování textu, ale i prezentaci práce při obhajobě.
Průvodce psaním vysokoškolské kvalifikační práce je určen především studentům, které čeká zdolání tohoto významného mezníku v jejich studiu. Ocení ho však i ti, kdo potřebují napsat jiný odborný text, ať už jde o ročníkové nebo seminární práce, nebo případně i odborné články nebo knižní publikace.

Z obsahu knihy Bakalářská a diplomová práce

Slovo úvodem
Použité grafické symboly

1. Vysokoškolská kvalifikační práce
1.1 Struktura VŠKP
1.1.1 Zadání práce
1.1.2 Jaká je struktura vytištěné práce?
1.2 Kapitoly VŠKP
1.2.1 Úvod a závěr jsou nejdůležitější
1.2.2 Kapitoly mezi úvodem a závěrem
1.2.3 Praktické připomínky
1.3 Kritéria hodnocení VŠKP
1.4 Vědecký folklor

2. Informační zdroje
2.1 Informační proces
2.2 Knihovny
2.2.1 Typy a služby knihoven
2.2.2 Folksonomie
2.3 Informace na internetu
2.4 Informační zdroje podle původnosti
2.4.1 Primární informační zdroje a dokumenty
2.4.2 Sekundární informační zdroje a dokumenty
2.4.3 Terciární informační zdroje a dokumenty
2.4.4 Vědecká a odborná setkání

3. Bibliografické citace
3.1 Citační etika
3.2 Citát, citace, bibliografická citace
3.3 Prvky bibliografické citace
3.3.1 Povinné údaje
3.3.2 Další údaje pro elektronické zdroje
3.4 Příklady bibliografických citací
3.4.1 Tištěné dokumenty
3.4.2 Elektronické dokumenty
3.5 Metody zápisu odkazu v textu
3.5.1 Forma jméno, datum – harvardský systém
3.5.2 Forma číselného odkazu – vancouverský systém
3.5.3 Forma průběžných poznámek – poznámky pod čarou
3.6 Nástroje pro generování citací
3.6.1 Generátor citací

4. Sazba textu
4.1 Rozvržení stránek a typ písma
4.1.1 Rozvržení stránek
4.1.2 Typ a řez písma
4.2 Formátování textu
4.2.1 Odstavec
4.2.2 Styly
4.3 Co byste měli vědět při editování textu
4.3.1 Mezery
4.3.2 Interpunkční znaménka
4.3.3 Zkratky
4.3.4 Kontrola a oprava textu
4.3.5 Čísla
4.3.6 Automatické úpravy při psaní
4.3.7 Příklady pravidel sazby
4.4 Vkládání objektů
4.4.1 Obrázky, tabulky a grafy
4.4.2 Matematické vzorce
4.4.3 Tabulky
4.5 Typy grafů
4.6 Korektury a korekturní znaménka

5. Prezentační dovednosti
5.1 Prezentace – vystoupení před publikem
5.2 Počítačová prezentace
5.2.1 Struktura prezentace
5.2.2 Připomínky v oponentních posudcích
5.3 Vystoupení při obhajobě
5.3.1 Pár poznámek k přípravě na veřejný projev

Závěr
Seznam zkratek
Literatura
Použitá literatura
Další doporučená literatura
Rejstřík

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 03. 2017
Katalogové číslo: 25080
ISBN: 978-80-271-0079-8
Formát / stran: 144×207, 136 stran

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 4.96MB | 2.56MB | 1.89MB
Druh ochrany: Sociální ochrana
Bakalářská a diplomová práce

Tištěná kniha

Datum vydání: 10. 03. 2017
Katalogové číslo: 25080
ISBN: 978-80-271-0079-8
Formát / stran: 144×207, 136 stran

E-kniha

Formát: ePUB | PDF | Kindle (MOBI)
Velikost: 4.96MB | 2.56MB | 1.89MB
Druh ochrany: Sociální ochrana

Bakalářská a diplomová práce

Od zadání po obhajobu
Usnadněte si nelehký úkol, kterým je napsání bakalářské nebo diplomové práce! Vytvořit dobrou vysokoškolskou kvalifikační práci není snadné; je třeba dodržet stanovená pravidla, kterých není málo. Kniha vás přehlednou a návodnou formou provede tímto náročným procesem.
 
Z hlediska formálních úprav nejsou až tak velké rozdíly mezi prací bakalářskou, diplomovou a disertační: všechny patří pod souhrnné označení vysokoškolská kvalifikační práce. Liší se však obsahem: „bakalářka“ je prací badatelskou, „diplomka“ prací výzkumnou a „disertačka“ prací vědeckou. Badatelská i vědeckovýzkumná práce je činností tvůrčí, ale přesto, jako u každého řemesla, platí určité zvyklosti, pravidla a normy. Publikace nabízí systematicky zpracovaný návod, jak projít jednotlivými úskalími tvorby odborného textu – na co se zaměřit, čemu se vyhnout a jak dát práci požadovanou formu. Podrobně se věnuje informačním zdrojům práce, zpracování bibliografických odkazů, sazbě a formátování textu, ale i prezentaci práce při obhajobě.
Průvodce psaním vysokoškolské kvalifikační práce je určen především studentům, které čeká zdolání tohoto významného mezníku v jejich studiu. Ocení ho však i ti, kdo potřebují napsat jiný odborný text, ať už jde o ročníkové nebo seminární práce, nebo případně i odborné články nebo knižní publikace.
Tištěná kniha
Brožovaná vazba
149
Poslední kusyi
Knihu předáme dopravci
maximálně do dvou pracovních dnů..

Poslední aktualizace skladu 19.11.2017 3:38
i: 25936 n: 27100798r: 9169
E-kniha
ePUB, PDF, Kindle
127
Ihned ke stažení
i: 26225 n: 27196852r: 9169

Z obsahu knihy Bakalářská a diplomová práce

Slovo úvodem
Použité grafické symboly

1. Vysokoškolská kvalifikační práce
1.1 Struktura VŠKP
1.1.1 Zadání práce
1.1.2 Jaká je struktura vytištěné práce?
1.2 Kapitoly VŠKP
1.2.1 Úvod a závěr jsou nejdůležitější
1.2.2 Kapitoly mezi úvodem a závěrem
1.2.3 Praktické připomínky
1.3 Kritéria hodnocení VŠKP
1.4 Vědecký folklor

2. Informační zdroje
2.1 Informační proces
2.2 Knihovny
2.2.1 Typy a služby knihoven
2.2.2 Folksonomie
2.3 Informace na internetu
2.4 Informační zdroje podle původnosti
2.4.1 Primární informační zdroje a dokumenty
2.4.2 Sekundární informační zdroje a dokumenty
2.4.3 Terciární informační zdroje a dokumenty
2.4.4 Vědecká a odborná setkání

3. Bibliografické citace
3.1 Citační etika
3.2 Citát, citace, bibliografická citace
3.3 Prvky bibliografické citace
3.3.1 Povinné údaje
3.3.2 Další údaje pro elektronické zdroje
3.4 Příklady bibliografických citací
3.4.1 Tištěné dokumenty
3.4.2 Elektronické dokumenty
3.5 Metody zápisu odkazu v textu
3.5.1 Forma jméno, datum – harvardský systém
3.5.2 Forma číselného odkazu – vancouverský systém
3.5.3 Forma průběžných poznámek – poznámky pod čarou
3.6 Nástroje pro generování citací
3.6.1 Generátor citací

4. Sazba textu
4.1 Rozvržení stránek a typ písma
4.1.1 Rozvržení stránek
4.1.2 Typ a řez písma
4.2 Formátování textu
4.2.1 Odstavec
4.2.2 Styly
4.3 Co byste měli vědět při editování textu
4.3.1 Mezery
4.3.2 Interpunkční znaménka
4.3.3 Zkratky
4.3.4 Kontrola a oprava textu
4.3.5 Čísla
4.3.6 Automatické úpravy při psaní
4.3.7 Příklady pravidel sazby
4.4 Vkládání objektů
4.4.1 Obrázky, tabulky a grafy
4.4.2 Matematické vzorce
4.4.3 Tabulky
4.5 Typy grafů
4.6 Korektury a korekturní znaménka

5. Prezentační dovednosti
5.1 Prezentace – vystoupení před publikem
5.2 Počítačová prezentace
5.2.1 Struktura prezentace
5.2.2 Připomínky v oponentních posudcích
5.3 Vystoupení při obhajobě
5.3.1 Pár poznámek k přípravě na veřejný projev

Závěr
Seznam zkratek
Literatura
Použitá literatura
Další doporučená literatura
Rejstřík

Hodnocení čtenářů

Knihu ještě nikdo nehodnotil. Přihlašte se do svého účtu a buďte první!

Zobrazit všechny recenze Přihlásit

Čtenáři, kteří si koupili tuto knihu, si dále koupili

Tištěná 699
E-kniha 594
Tištěná 359
E-kniha 305
Tištěná 999
E-kniha 849
Tištěná 349
E-kniha 297
Tištěná 359

Novinky a akční nabídky knih

Přeji si být informován o novinkách


















Pole zanechte prosím prázdné

Přihlásit

Přihlásit přes sociální sítě:

Registrace

 




Síla hesla:
 

 

Fakturační adresa

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace